17. 12. 2020, 12:00 | Promocijska objava

Potujte odgovorno: na zimske počitnice za celo družino vabi Srbija

Profimedia

Že veste, kako boste preživeli letošnjo zimo? Menimo, da je čas za obisk bližnje Srbije!

Dogodivščine z družinskih potovanj ostanejo kot dragoceni spomini na vaše najbližje in o njih se leta in leta pripoveduje z enakim žarom.

Poleg nekaj velikih smučarskih centrov pa vam Srbija ponuja tudi manjše, a enako šarmantne kraje za družinske zimske počitnice – Goč, Divčibare, Zlatar in Golija. Poleg vsega, kar zimski športi ponujajo, boste uživali tudi v naravnih lepotah, kulturno-zgodovinskih znamenitostih in daleč znani kuhinji.

Foto: Dragan Bosnić / Serbia travel

Kaj torej obiskati?

Goč je gora v osrednjem delu Srbije, ki vas bo očarala s svojimi položnimi progami, primernimi za začetnike in tudi za izkušene smučarje. V bližini Goča je Vrnjačka Banja – eno najbolj obiskanih srbskih zdravilišč.

Turistični center Divčibare na gori Maljen je idealen za aktiven oddih in ljubitelje smučanja. Divčibare imajo dve smučarski progi, v bližini pa je tudi Valjevo, mesto z bogato zgodovino, kulturo in tradicijo.

Na gori Zlatar, v zahodnem delu Srbije, obiskovalce pozimi pričakujejo urejene proge za alpsko smučanje, opremljene z žičnicami, ki so prilagojene vsem smučarjem. V teh zračnih toplicah je posebna atrakcija kanjon reke Uvac, v katerem živi največja ptica v Srbiji, edinstvena vrsta v tem delu Evrope – beloglavi orel.

Park narave Golija, rezervat biosfere pod zaščito organizacije UNESCO, je znan po blagi pokrajini z bogatimi in skoraj nedotaknjenimi gozdovi. Del Parka je tudi gora Golija z vedno dobro pripravljenimi smučarskimi progami in obilo snega, ki se lahko obdrži do junija. Ko vas bo smučanje utrudilo, v kraju Ivanjica obiščite „staro čaršijo“.

Več informacij o počitnicah v Srbiji preverite na www.serbia.travel.

Foto: M. Ostojić, Dragan Bosnić / Serbia travel

Foto: Turistična organizacija Zlatar / Serbia travel

Foto: Dragan Bosnić, M. Ostojić, Turistična organizacija Zlatar / Serbia travel

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.