20. 1. 2021, 14:48

Pravljični svet šefice kabineta ministra Simonitija

osebni arhiv

Številni zaposleni na ministrstvu za kulturo se ukvarjajo tudi s kulturo in umetnostjo, ne zgolj z golo kulturniško birokracijo. Med njimi je tudi Breda Mulec, šefica kabineta ministra Vaska Simonitija, ki piše pravljice.

Pred novim letom je tako pri založba Didakta izdala knjigo pravljic Aleksander in vurberški zmaj v deželi nenavadnih bitij, ilustracije pa je prispeval izjemen mladi talent Vanja Flis.

»Pisanje pravljic je za mojo dušo, moje veliko veselje, ko stopim v pravljični svet, predvsem pa skozi pravljično pripoved sporočam najmlajšim bralcem tudi zgodovino, mite in legende krajev, kjer sem odraščala,« pravi Mulčeva, doma iz Dupleka, ki sicer že dve desetletji živi in dela v Ljubljani.

»Veseli me, da se je vurberški zmaj Vurko dobro prijel med mladimi bralci in v občini Duplek imajo s tem likom kar nekaj načrtov. Vurkov festival je bil predviden že za lansko leto, pa ga je epidemija prestavila, upajmo, da ga bomo lahko s šolami in občino izpeljali vsaj v letošnjem letu,« dodaja. 

osebni arhiv

Mulčeva je po izobrazbi doktorica prava. Službovala je v državnem zboru in na mnogih ministrstvih, med drugim pa tudi predava več predmetov na Novi univerzi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.