5. 6. 2022, 18:12

Pred odhodom na počitnice preverite zakone - tudi o SEKSU!

Profimedia

Boste dovolj drzni, da jih boste na dopustu prekršili?

Seks postaja vedno manjša tabu tema v Sloveniji. Toda medtem ko mnogi od nas uživamo v osvoboditvi, ki jo prinaša možnost izražanja svoje spolnosti, pa drugod po svetu še vedno obstaja veliko zakonov o seksu, po katerih bi vas lahko nekaj tako nedolžnega, kot je deljenje poljuba s svojo drugo polovico, spravilo v težave.

Od nezakonite erotične glasbe do zaporne kazni zaradi seksa na motorju: zakoni po svetu so tako različni kot sam seks.

Si jih upate kršiti?

Možnosti, da se boste znašli v resnih težavah, ker kršite nekatere od teh zakonov o seksu, so majhne, toda ali res želite tvegati? Da bi bili varni na vašem naslednjem potovanju, smo zbrali 13 najbolj čudnih zakonov o seksu po vsem svetu:

1. V Hong Kongu naj bi ženska, ki je moškega ujela med ljubljenjem z ljubico, ga imela pravico ubiti, a le z rokami. Ljubico pa lahko s čimerkoli. 

2. V kolumbijskem mestu Cali naj bi z ženinom in nevesto poročno noč preživela tudi mama, ki mora nato potrditi, da je bila to dekletova prva spolna izkušnja.

3. Radi delate več stvari hkrati? Žal v Estoniji v času spolnega odnosa ne boste smeli igrati šaha.

Profimedia

4. Se najraje poslužujete misijonarskega položaja? Če boste v Washington D.C., boste morali vložiti več iznajdljivosti in energije, saj le tega položaja niso razglasili za sprejemljivega.

5. Samskim ne priporočamo počitnic v Indoneziji. Menda je kazen za samozadovoljevanje obglavljenje. A v praksi zločinci ne umrejo, temveč gredo za tri leta v zapor.

6. Poligamna družba v Južni Afriki verjame, da je sporno imeti spolne odnose tekom dne. Imajo pa ga lahko v času nevihte, v nasprotnem primeru bodo imeli nočne more.

Bobo

7. V Koloradu niso naklonjeni pravljičnemu bujenju s poljubom. Tam namreč ne bi smeli poljubljati ženske, medtem ko spi.

8. Glede na cene energentov v zadnjih časih, se s tem zakonom kar strinjamo: na Madžarskem ima par lahko spolni odnos le, če je v prostoru tema.

Profimedia

9. V Gruziji ne polemizirajo ali je oralno zadovoljevanje spolni odnos ali ne. Tam naj bi bil prepovedan analni in oralni spolni odnos, ne glede na zakonski status.

10. Le kakšni ljudje živijo v Minnesoti, kjer naj bi bilo moškim potrebno z zakonom prepovedati spolni odnos z ribo?

11. Ste spili šilce za pogum? Nikar! V ameriški zvezni državi Iowa moški menda ne bi smeli imeti spolnih odnosov, če so spili več kot tri požirke piva.

Uredništvo

12. Res da je tam mrzlo a vseeno se sliši nepriročno. V Sibiriji naj bi namreč dekleta nosila posebne hlače, s katerimi zaščitijo himen.

13. Na Poljskem naj bi bilo prepovedano imeti spolne odnose z živalmi. Sankcija sledi šele, če imajo odnos trikrat. In kazen? Strel v glavo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.