16. 7. 2020, 15:25

Premiera dokumentarne slovenske serije Mi nismo izgubljena generacija

Press filma
Tina Lagler (foto: Press filma)

Tina Lagler

Potem, ko bi se konec marca morala v Slovenski kinoteki zgoditi premiera serije dokumentarnih filmov Mi nismo izgubljena generacija, je bila ta zaradi spleta znanih okoliščin prestavljena za nedoločen čas. Avtorja filma upata, da se bo ta čas vendarle zgodil v četrtek, 23. julija, ob 21.15 na dvorišču Muzeja za arhitekturo.

Avtorja filma dogodek organizirata v sodelovanju s Centrom za kreativnost in Maki ’ma kino!. Pred ogledom filma je predvideno tudi vodstvo po razstavi [Tunel 29] – Oblikovanje za postapokaliptični svet, po njej pa DJ program z Mihom Šajino.

Mi nismo izgubljena generacija

Mi nismo izgubljena generacija je serija štirih kratkih dokumentarnih filmov mlade režiserke, snemalke in montažerke Tine Lagler, ki predstavlja pet mladih slovenskih ustvarjalcev – akademsko slikarko Klavdijo Zupanc, izdelovalca koles po meri Davida Krevsa, izdelovalca unikatnih snowboardov Jureta Sodjo ter izdelovalca uporabnih keramičnih izdelkov Nino Mrđenović in Jošta Bukovca.

S svojim delom se bodisi preživljajo bodisi jim to prinaša dodaten zaslužek poleg redne službe.

V času, ko je prekarno delo za mlade zaposlitev, ko čas teče prehitro, ko nas z vseh strani oblegajo oglasi, kaj vse potrebujemo, pa v resnici ne, v času, ko ljudi preveva vse večji negativizem, anksioznost, nepotrpežljivost, netolerantnost in še bi lahko naštevali, so med nami čudovito navdihujoči ustvarjalci, ki s svojimi rokami obujajo in nadaljujejo obrt, močno prepleteno z umetnostjo in, čeprav bi včasih najraje vrgli puško v koruzo, ne obupajo, temveč dokazujejo, da mi nismo izgubljena generacija. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.