27. 8. 2021, 10:15 | Vir: STA

Premiera nadaljevanja filma Downton Abbey prestavljena z decembra na marec

profimedia
Premiera nadaljevanja filma Downton Abbey prestavljena z decembra na marec (foto: profimedia)

Premiera nadaljevanja filma Downton Abbey, napovedana za letošnji december, je prestavljena na marec 2022, so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočili producenti. Razkrili so tudi naslov nadaljevanja - Downton Abbey: A New Era. Televizijska serija Downton Abbey je sledila britanski aristokratski družini Crawley in njihovi služinčadi.

V Downton Abbey: A New Era bo zaigral velik del prvotne igralske ekipe - Maggie Smith, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Michelle Dockery in Elizabeth McGovern. Pridružili se jim bodo tudi novi liki, ki jih bodo odigrali Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye in Dominic West.

Kratek vpogled v prihajajoči film so prikazali na dogodku CinemaCon v Las Vegasu. Prizor naj bi razkril del poroke.

Serija, ki je spremljala uspehe in padce britanske aristokratske družine Crawley ter njihove služinčadi med letoma 1912 in 1926, je pritegnila občinstvo različnih generacij. Med letoma 2010 in 2015 so prikazali šest sezon.

Prvi film po seriji je nastal leta 2019. Prikazal je priprave družine Crawley na kraljevi obisk. Scenarij je podpisal scenarist serije Julian Fellowes. Tudi Downton Abbey: A New Era podpisuje Fellowes, režira pa ga Simon Curtis, poznan po filmu Moj teden z Marilyn (2011), še navaja dpa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.