2. 8. 2021, 16:02

Prihaja dokumentarec o Michaelu Schumacherju – 5 stvari, ki jih morate vedeti

Profimedia

15. septembra na Netflix prihaja dolgo pričakovani dokumentarni film o ikoni formule 1 Michaelu Schumacherju. S tem bomo morebiti prvič po njegovi tragični smučarski nesreči leta 2013 dobili doslej skrbno utišane informacije o tem, kaj se s Schumacherjem dogaja in kakšno je njegovo stanje.

#1 Od nesreče zelo skope informacije o Schumacherjevem stanju

Michael Schumacher se od smučarske nesreče decembra 2013, ko je utrpel hude poškodbe glave, v javnosti ne pojavlja. Zelo skope so tudi informacije o njegovem zdravstvenem stanju, ki jih družina ne želi deliti z javnostjo. Sedaj dvainpetdesetletni nekdanji voznik formule 1 je s Corinno poročen od leta 1995, hčerka Gina je stara 24 let, sin Mick, ki je od letos tudi sam voznik formule 1, pa 22 let.

#2 Od skromnih začetkov do prevlade v svetu formule 1

Kot piše v sporočilu za javnost, dokumentarec predstavi pot Michaela Schumacherja "od gramoznice Kerpen do svetovne superzvezde". Med drugim v njem spregovorijo tudi njegovi kolegi in prijatelji, kot so nekdanji vodja Ferrarijeve ekipe v formuli 1 Jean Todt, nekdanji šef formule 1 Bernie Ecclestone, nekdanji Schumacherjev menedžer Willi Weber in nekdanji prvi mož Ferrarija Luca di Montezemolo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Schumacher (@michaelschumacher)

#3 Za dokumentarni film spregovorili tudi žena in otroci

V filmu bodo v zelo osebnih intervjujih o njem spregovorili njegova žena Corinna ter otroka Gina in Mick, zato je po besedah menedžerke Sabine Kehm ta dokumentarec "darilo njegove družine ljubljenemu možu in očetu". Intervjuje so obenem podali še njegovi vrstniki in tudi rivali iz sveta Formule 1, od Sebastiana Vettela do Mika Häkkinena, Davida Coultharda in Damona Hilla.

#4 Največji izziv je bilo najti uravnoteženo zgodbo

Vanessa Nöcker, ena od treh režiserjev na tem velikanskem projektu, je povedala, daj je bilo za produkcijsko ekipo najtežje najti ustrezno ravnotežje med neodvisnim poročanjem in upoštevanjem želja družine. »Corinna Schumacher je bila pri tem naša največja podpornica. Sama je želela, da naredimo res avtentičen film, da pokažemo Michaela takšnega, kot v resnici je, z vsemi vzponi in padci, brez olepševanja. Bila je dovolj pogumna, da nam je dovolila, da smo naredili to, kar smo hoteli, zato smo istočasno spoštovali in upoštevali njene meje. Zelo navdihujoča, topla ženska, ki je na vseh nas pustila dolgotrajen vtis,« je povedala Vanessa, ki je pred tem delala tudi na dokumentarnem filmu o nemški teniški legendi Borisu Beckerju.

#5 Film sovpada z obletnico Schumacherjevega prihoda v F1

Dokumentarni film, ki bo preprosto naslovljen le 'Schumacher', na Netflix prihaja na zelo premišljen dan – ob 30. obletnici prihoda Michaela Schumacherja v svet Formule 1. Oboževalci pa ob tem že nestrpno pričakujejo, da bo dokumentarni film ustrezno prikazal trenutno stanje dirkaškega zvezdnika. Kot je na enem od forumov zapisal bralec: »Če ne bodo ponudili oprijemljivega prikaza njegovega trenutnega življenja, potem to ne bo pravi dokumentarec. Njegovo trenutno stanje je velik del njegove celotne življenjske zgodbe.«

Viri: STA, Hollywood Reporter, Formula1.com. Naslovna fotografija: Arhiv formule 1, posneto leta 1995 (Profimedia)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.