Princ Charles pozitiven na COVID-19: s soprogo Camillo je v samoizolaciji

Koronavirus

26. 3. 2020, 16:00 | Scena | Piše: Sandra Bratuša

              Princ Charles pozitiven na COVID-19: s soprogo Camillo je v samoizolaciji (foto: Profimedia) Profimedia

Ko pride do bolezni, ta ne izbira. Udari tudi po bogatih, slavnih, tistih z modrjo krvjo … Tako je pred dnevi odjeknila novica, da je za virusom korone zbolel tudi britanski prestolonaslednik princ Charles (71) in se nahaja v samoizolaciji. Nalezel naj bi se od monaškeg kneza Alberta.

Ker je imel blage simpotme bolezni, je odšel na testiranje in pokazalo se je, da je pozitiven na COVID-19. Testirala se je tudi njegova soproga, vojvodinja Camilla (72), a je test pokazal, da ni okužena. Par se je takoj izoliral v kraljičinem dvorcu Balmoral na Škotskem. "Princ je pokazal simptome korona virusa, a se počuti dobro in dela od doma," so iz Clarence Housea podali uradno izjavo.

Ko se je princ Charles začel malce slabše počutiti, se je takoj odločil testirati. Bil je namreč v kontaktu z monaškim knezom Albertom (62), ki je prav tako zbolel za virusom. In ker sta bila v kontaktu na enem od londonskih dogodkov, bolj natančno, sedela sta eden nasproti drugemu, ni okleval.

Profimedia

Nekaj dni pred tem so potrdili, da je za virusom korone zbolel tudi eden od zaposlenih pri kraljici Elizabeti II. "Zaposleni je izvedel, da je pozitiven. preden je kraljica odšla v Windsor," je dejal vir znotraj palače.

Vsakdo, ki je bil v kontaktu z okuženim, je moral v samoizolacijo. Kraljica očitno ni bila v kontaktu z njim, kasneje pa se je umaknila v Windsor, da bi se tako izognila možnosti okužbe. Tja se vsako leto umakne za velikonočne praznike, le da je tokrat odšla nekoliko prej.

"S Filipom sva prispela v Windsor. Vsi se zavedamo, da je pred nami zelo težko obdobje in da je vsa Anglija in ves svet zelo zaskrbljen. Vsi smo morali spremeniti vsakdanjo rutino in se prilagoditi novonastali situaciji. Moramo paziti na svoje zdravje in pri tem misliti tudi na druge in vso našo skupnost. Še posebej pa na najbolj občutljive. Mnogi med nami bodo morali poiskati druge načine, da ostanejo v kontaktu z najbližjimi. Prepričana sem, da smo pripravljeni na ta izziv. In prepričani ste lahko, da je moja družina z mano vred pripravljena odigrati pomembno vlogo pri vsem tem,“ je kraljica zapisala na Instagram službenem profilu kraljeve družine.

PREBERITE ŠE: Tom Hanks: V osami virusa ne dobiš in ga nikomur ne daš. Zdrav razum, kajne? ALI Med okuženimi s koronavirusom tudi mlada aktivistka Greta Thunberg

PRIPOROČAMO TUDI: Facebook s koronavirusom spet orjak med družbenimi mediji

 

Sandra Bratuša
Novinarka