Princ Harry in Meghan vložila tožbo proti neznanem fotografu

Opozorilo drugim, da ne bi več vdirali v njihovo zasebnost

24. 7. 2020, 10:57 | Scena | Vir: STA

              Princ Harry in Meghan vložila tožbo proti neznanem fotografu (foto: profimedia) profimedia

Britanski princ Harry in njegova soproga Meghan Markle sta v četrtek v Los Angelesu vložila tožbo proti neimenovanemu fotografu oz. več paparacem, ki naj bi na njuni zasebni posesti z dronom fotografirali njunega sina Archieja. Kot je po poročanju francoske agencija AFP potrdil njun odvetnik, paparace tožita zaradi vdora v zasebnost.

V tožbi med drugim piše, da je par nedavno izvedel, da nekdo prodaja fotografije njunega 14-mesečnega sina in trdi da so bile posnete med nedavnim sprehodom v Malibuju. A Archie ni bil niti v javnosti niti v Malibuju, odkar se je družina preselila v Kalifornijo, trdita tožnika. Ob tem navajata, da so njunega sina brez njune vednosti očitno fotografirali na domačem dvorišču.

Vsak posameznik ima v Kaliforniji z zakonodajo zagotovljeno pravico do zasebnosti v lastnem domu. To pomeni, da posameznikov na njihovem domu ne sme fotografirati ali snemati nihče, tudi če se ne nahaja na njihovem posestvu.

Sussekška vojvoda in vojvodinja sta vložila tožbo, da bi zaščitila svojega sina oz. njegovo pravico do zasebnosti ter ustavila vse, ki želijo z vdori v zasebnost zaslužiti, je za AFP še pojasnil njun odvetnik Michael Kump.