Princ Harry odstop od kraljevih dolžnosti utemeljil s skrbjo, da bi se zgodovina ponovila

V intervjuju z voditeljico pogovorne oddaje Oprah

1. 3. 2021, 13:21 | Scena | Vir: STA

              Princ Harry odstop od kraljevih dolžnosti utemeljil s skrbjo, da bi se zgodovina ponovila (foto: Profimedia) Profimedia

Britanski princ Harry, ki za smrt svoje matere princese Diane delno krivi medije, je odločitev para, da odstopi od kraljevih dolžnosti, utemeljil s skrbjo, da bi se zgodovina ponovila. V kratkih posnetkih intervjuja z voditeljico pogovorne oddaje Oprah Winfrey, objavljenih v nedeljo, je Harry spregovoril o življenju po poroki z Meghan Markle.
 

Ameriška televizijska mreža CBS je objavila dva 30-sekundna posnetka iz oddaje, ki bo sicer na sporedu prihodnjo nedeljo. V njiju princ Harry govori o pritiskih medijev in kako so ti negativno vplivali na njegovo duševno zdravje.

Kot je dejal, ga je skrbelo, da bi z ženo doživela enak pritisk, kot ga je pred svojo smrtjo leta 1997 doživljala njegova mati. "Bilo je izjemno naporno, a kljub vsemu sva imela drug drugega," je poudaril Harry, čigar navedbe povzemajo tuje tiskovne agencije.

Harry in njegova žena Meghan sta britansko monarhijo januarja 2020 šokirala z odločitvijo, da odstopita od svojih kraljevih dolžnosti, in se preselila v ZDA. Par je pred kratim sporočil, da pričakujeta drugega otoka.

Harryjeva mati, princesa Diana, je leta 1997 umrla v prometni nesreči v Parizu, ko je skušala pobegniti pred paparaci, ki so ji ves čas sledili.