2. 7. 2021, 07:33 | Vir: STA

Princa William in Harry odkrila spomenik svoji mami v Kensingtonski palači

profimedia

Britanska princa William in Harry sta kljub razhajanjem v Kensingtonski palači skupaj odkrila kip svoje matere, valižanske princese Diane, in ga pospremila z besedami, da si vsak dan želita, da bi bila še vedno z njima, poroča britanski BBC.

Slovesno odkritje kipa v prenovljenem vrtu Kensingtonske palače je potekalo na dan, ko bi princesa Diana, če bi bila še živa, praznovala 60. rojstni dan. Ta vrt, imenovan Sunken Garden, naj bi bil eden najljubših krajev valižanske princese v času, ko je živela v Kensigtonski palači.

"Spomniva se njene ljubezni, moči in značaja. Kvalitet, zaradi katerih je bila sila za dobro v svetu, ki je nešteta življenja spremenila na bolje," sta dejala ob odkritju kipa. Kot sta še poudarila, upata, da bo kip za vedno obveljal kot "simbol njenega življenja in njene dediščine". Izrekla sta še zahvalo "vsem tistim po svetu, ki ohranjajo živ spomin" na njuno mamo.

To je bil prvi skupni javni nastop princev Williama in Harryja po aprilskem pogrebu njunega dedka, vojvode edinburškega. Kot še piše BBC, so ju po slovesnosti videli, kako se smejita ter se pogovarjata in zabavata z gosti.

Odkar sta se princ Harry in njegova soproga Meghan Markle lani odpovedala kraljevim dolžnostim in se skupaj s sinom Archiejem odselila v ZDA, so se sicer razširile govorice o tem, da so se odnosi med bratoma močno ohladili.
 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.