P.M. | 31. 8. 2022, 06:30

Bosta odtujena brata ob posebni družinski obletnici le stopila skupaj?

Profimedia/fotomontaža

Kljub zelo slabemu odnosu v zadnjih letih sta William in Harry že znala dati nesoglasja na stran. Na Otoku se zato te dni sprašujejo, ali bo tako tudi ob 25-obletnici smrti njune mame princese Diane? Takole kaže ...

Princ William in princ Harry sta bila še otroka, ko je njuna mama princesa Diana 30. avgusta pred 25 leti umrla v avtomobilski nesreči v pariškem predoru. Smrt priljubljene princese je šokirala ves svet. Britanska kraljeva družina, ki je bila takrat na tradicionalnih počitnicah na gradu Balmoral na Škotskem — tam sta bila z očetom tudi tedaj 15-letni William in tri leta mlajši Harry — se je ob Dianini smrti za nekaj dni zavila v molk.

Žalostni, povešeni glavi mladih princev med mamino pogrebno procesijo sta se mnogim zavedno vtisnili v spomin. In čeprav si je Diana več kot kaj koli drugega želela, da bi se njena sinova v odrasli dobi razumela in držala skupaj, se to žal ni zgodilo. Četrt stoletja kasneje William in Harry živita precej ločeno, med seboj pa se še komaj kdaj pogovarjata.

Profimedia

Za ohranjanje spomina na njuno prezgodaj preminulo mamo, sta vsak na svoj način skozi leta naredila veliko. A grenak priokus, ker se ne razumeta več, ostaja. Diani sta se brata skupaj javno poklonila leta 2017, ko sta obeležila 20 let od njene smrti. Položila sta rože pred vrata njenega nekdanjega doma v Kensington Placeu in obiskala beli vrt, ki so ga zasadili v njen spomin. A kot poročajo britanski mediji, se letos ne bosta srečala in ne bosta skupaj položila rož ob njenem spomeniku. 

Po pisanju New York Posta naj bi na nedavni zasebni dobrodelni večerji Harry gostom povedal, da namerava žalovati zasebno. "Želim, da bi bil dan poln spominov na njeno neverjetno delo in ljubezni do načina, kako ga je opravila," je dejal Harry. In še, da se bosta z ženo Meghan Markle ob žalostni obletnici mudila doma z otroki v njuni hiši v Montecitu v Kaliforniji. 

Starejši brat William se medtem s svojo Kate in njunimi tremi otroki še vedno mudi na škotskem gradu Balmoral, kjer tradicionalno preživljajo zadnji teden počitnic.

Profimedia

Britanski The Telegraph ob tem poroča, da še vedno pričakujejo, da se bodo množice zbirale v Kensingtonski palači, da bi položile cvetje v Dianin spomin.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.