A. B. | 2. 11. 2022, 16:05

Princesa Diana in Michael Jackson sta gojila neizmerno ljubezen, njegov sin razkril vse skrivnosti (VIDEO)

Profimedia

Princesa in ikonični pevec sta bila tesna prijatelja. Velikokrat sta se klicala po telefonu, glasbenik pa je v njej našel zaveznico.

Prince Jackson, sin legendarnega pevca Michaela Jacksona, je prvič v intervjuju za ITV Good Morning Britain javno razkril, kakšen odnos je imel njegov oče z eno najbolj priljubljenih, a pokojnih članic kraljeve družine, princeso Diano. Po njegovih besedah ga je njena smrt močno prizadela. "Oče je o odnosu z Diano govoril z veliko ljubezni, a hkrati žalosti. Ko je umrla, je izgubil dobro prijateljico," je zaupal 25-letnik.

Spoznala sta se na teniškem turnirju leta 1988 

Priljubljeni dvojec se je spoznal leta 1988 na teniškem turnirju na Wembleyju. Tam je nastopil Jackson, a je iz spoštovanja do princese iz svojega repertoarja umaknil pesem Dirty Diana. Prav zaradi tega je do njega pristopila princesa.

@michael.jackson_joe Michael Jackson & Princess Diana❤️ #michaeljackson #kingofpop #foryou #foryoupage #princessdiana #fypシ ♬ original sound - MJ

Prince je opisal, da je do glasbenika pristopila in ga vprašala, ali bo izvajal to pesem, ko je rekel, da je ne bo, mu je odvrnila: "Ne! To je moja najljubša pesem!'' Bilo je prepozno, pesmi več ni mogel dodati na seznam skladb, ki jih je kasneje zapel. Do njiju je po navedenem pogovoru pristopil princ Charles. Ko ju je vprašal, o čem se pogovarjata, je princesa na hitro odgovorila, da o ničemer. 

Po nastopu je Michael princu Charlesu in princesi podaril otroške usnjene jakne iz videospota Bad, in sicer za princa Harryja in Williama. 

Velikokrat sta se pogovarjala po telefonu 

Michaelov nekdanji telesni stražar Matt Fiddes je kasneje potrdil, da se je par pogosto pogovarjal po telefonu. "Jackson je čutil, da je edina oseba na svetu, ki lahko razume njegovo življenje v smislu nezmožnosti iti nikamor in medijskih zgodb, ki so bile brez nadzora ... Vdor v zasebnost, pomanjkanje zasebnosti ..." je leta 2017 povedal za Daily Star.

Ko je Michael izvedel, da je Diana umrla, je rekel, da ga je premagala žalost, padel je na tla in jokal.

Michael je v intervjuju dejal, da je nastop svoje turneje HIStory preložil, da bi si opomogel, in ko je čez nekaj dni stopil na oder, je pesem posvetil princesi: "V svojem srcu sem govoril: 'Ljubim te, Diana. Sij. In sij večno, saj si prava princesa ljudstva," je takrat povedal pevec. 

Prince se je rodil leta 1997 in princese ni imel priložnosti spoznati. "Kot mi je zaupal, se je s princeso počutil povezanega na način, ki ga ni imel z nikomer drugim," je iskreno v zaključku povedal njegov sin. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.