17. 8. 2020, 13:12 | Vir: STA

Princeso Diano bo v seriji Krona igrala Elizabeth Debicki

Profimedia

V zadnjih dveh sezonah Netflixove serije Krona bo v vlogi valižanske princese Diane, ki je tragično preminula v prometni nesreči, nastopila avstralska igralka Elizabeth Debicki, piše britanski BBC. Kot Diana bo nasledila Emmo Corrin, v osveženi zasedbi serije pa bosta ob njen Jonathan Pryce kot princ Filip in Imelda Staunton kot kraljica Elizabeta.

V zadnjih dveh nadaljevanjih serije, za katero je značilno, da se igralska zasedba vsaki dve leti zamenja, bodo gledalci predvidoma spremljali dogajanje na britanskem dvoru v 90-ih letih in pa v začetku novega stoletja.

"Duh princese Diane, njene besede in dejanja živijo v srcu mnogih. Kot velik privilegij in čast dojemam, da se pridružujem tej izjemni seriji, ki me je povsem prevzela od prve epizode dalje," so na uradnem Twitterju serije povzeli besede Elizabeth Debicki.

Diana Spencer se je s princem Charlesom poročila leta 1981 in prevzela naziv valižanska princesa. Razšla sta se leta 1992, ločila pa štiri leta kasneje. Umrla je leta 1997 v avtomobilski nesreči v Parizu in obveljala za princeso ljudskih src.

Poleg dogodkov po odmevni ločitvi Diane in Charlesa bosta po navedbah BBC zadnji dve sezoni serije vključevali tudi smrti princese Margaret in pa kraljice matere leta 2002 ter zlati jubilej vladanja kraljice Elizabete istega leta.

Serija Krona, ki jo podpisuje Peter Morgan, je na sporedu od leta 2016. V prvi zasedbi so v glavnih vlogah zaigrali Claire Foy kot princesa oz. kraljica Elizabeta, Matt Smith kot princ Filip in Vanessa Kirby kot princesa Margaret.

Trenutno je serija pred četrto sezono, ki jo bodo predvidoma začeli predvajati do konca leta. V vlogi Elizabete II. bo mogoče spremljati oskarjevko Olivio Colman, v vlogi princa Filipa pa Tobiasa Menziesa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.