5. 10. 2019, 10:05 | Vir: STA

Proti režiserju Lucu Bessonu odprli novo preiskavo zaradi posilstva igralke

profimedia

Francoski sodnik je v petek odredil ponovno odprtje preiskave proti filmskemu ustvarjalcu Lucu Bessonu, ki mu očitajo posilstvo nizozemsko-belgijske igralke Sand Van Roy. Tožilstvo je preiskavo zaradi pomanjkanja dokazov februarja zaprlo, a je igralka navedla nove obtožbe, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Igralkin odvetnik je za AFP potrdil, da je pariški sodnik odredil novo preiskavo zaradi posilstva. Van Royeva je policiji maja lani povedala, da jo je Besson, ustvarjalec filmov Peti Element in Nikita, v roku dveh let večkrat posilil.

Igralka je ena od devetih žensk, ki trdijo, da jih je znameniti režiser in producent posilil oziroma nadlegoval. Besson očitke zanika.

28-letna Van Royeva je imela manjše vloge v njegovih filmih Taksi 5 in Valerian in mesto tisočerih planetov. Bessonu očita, da jo je štirikrat posilil, a ga v strahu za svojo kariero ni prijavila.

Besson je trditve zavrnil kot fantazijske obtožbe, a se je po njenih očitkih zvrstilo še osem drugih žensk s podobnimi zgodbami.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.