31. 3. 2022, 06:49

Will Smith ignoriral besede Akademije: kakšne sankcije ga čakajo?

Profimedia

Prah v zvezi z dogajanjem na podelitvi oskarjev se verjetno še kar nekaj časa ne bo polegel. Zdaj je v javnost prišla informacija, kaj se je v resnici dogajalo v dvorani.

Akademija je razkrila, da so po klofuti, ki jo je Will Smith namenil Chrisu Rocku, igralca prosili naj prireditev zapusti, a tega ni želel storiti. Smith je Rocka udaril po tem, ko se je ta pošalil o obriti glavi njegove žene Jade Pinkett Smith, ki je posledica bolezni. 

Igralec, ki je na slovesnosti prejel prvega oskarja v karieri, se je po incidentu opravičil. Akademija je v izjavi zapisala: "Gospoda Smitha smo prosili, naj zapusti slovesnost, našo prošnjo je zavrnil, vendar priznamo tudi, da bi lahko situacijo drugače rešili."

Proti zvezdniku so sprožili disciplinski postopek zaradi kršitev standardov ravnanja, ki vključujejo neprimeren fizični stik, žaljivo ali grozeče vedenje in ogrožanje integritete Akademije. Ukrep zoper igralca lahko vključuje suspenz, izgon ali druge sankcije. Člani Akademije so se opravičili Rocku, nominirancem, gostom in gledalcem.

Medtem pa je Chris Rock v svoji prvi izjavi po dogodku povedal, da incident še vedno premleva. "Še vedno obravnavam, kaj se je zgodilo, ko bom začutil, da sem pripravljen, bom seveda delil svoje misli o tem."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.