26. 5. 2020, 17:56

Prvi drive-in koncert v Sloveniji s skupino Tabu na parkirišču Centra Vič

Drive-in
Prvi drive-in koncert v Sloveniji s skupino Tabu na parkirišču Centra Vič (foto: Drive-in)

V času koronavirusa, ko so koncertne hale in kinematografi še zaprti, bo za varno glasbeno zabavo poskrbel prvi drive-in koncert v Sloveniji.

Na parkirišču SES-ovega Centra Vič  bo namreč v soboto, 30. maja, z začetkom ob 18. uri brezplačni koncert rock skupine Tabu, ki je na slovenski glasbeni sceni že več kot 20 let. S svojo glasbo in besedili so vseskozi rušili tabuje, zato bodo še enega odstrli prav s trendovskim in v svetu že uveljavljenim drive-in koncertom.

Obiskovalci bodo lahko iz udobja svojih jeklenih konjičkov po koncertu na velikem platnu v drive-in kinu uživali še v dokumentarnem filmu Zgodba za jutri, ki opisuje delo in ustvarjanje Tabujevcev. Hostese na kotalkah bodo poskrbele za varno postrežbo hrane in pijače.

Inovativen drive-in koncert je glasbena različica bolj poznanega drive-in kina, v sklopu katerega projekcije sedme umetnosti na parkirišču Centra Vič že tretje leto zapored trenutno predvaja tudi Kino Bežigrad. Drive-in kino po svetu doživlja razcvet, saj dogodki, ki jih lahko spremljamo iz udobja osebnega avtomobila, omogočajo, da ne prihaja do stikov med obiskovalci.

Center Vič letos praznuje 23. rojstni dan. V skupaj 32-ih trgovinah in lokalih ponuja priznane blagovne znamke in zagotavlja visoko kakovost. Z brezplačno elektro-polnilnico za kolesa in avtomobile, ekološkimi boksi za odpadne tonerje, baterije in svetila, četrtkovo ekološko tržnico in s car sharing sistemom Avant2GO se v nakupovalnem središču zavzemajo za trajnostni razvoj in ekologijo. Center Vič je eno od petih nakupovalnih središč, ki jih v Sloveniji upravlja družba SES Center Management.

 

SES – Spar European Shopping Centers je razvijalec, graditelj in upravljalec velikih nakupovalnih središč v šestih državah. Trenutno podjetje upravlja 29 nakupovalnih središč v centralni, južni in vzhodni Evropi. Površina za oddajo znaša več kot 800.000 kvadratnih metrov. Podjetje SES je v Avstriji in Sloveniji vodilno na trgu v poslovnem segmentu velikih nakupovalnih središč. Lani so najemniki na lokacijah SES ustvarili 2,83 milijarde evrov bruto prodaje. SES že od vsega začetka nudi svoje znanje in izkušnje na področju razvoja projektov, upravljanja gradnje, oddajanja nakupovalnih površin in upravljanja nakupovalnih središč tudi kot storitev za zunanje lastnike nakupovalnih središč. SES nakupovalna središča so prejela že več nacionalnih in mednarodnih nagrad za arhitekturo, oblikovanje, trajnost, zasnovo prometa in inovativno trženje. SES je del skupine SPAR Austria.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.