Prvi slovenski božični film: družinska pustolovščine KAPA

Napovednik, ki obeta

8. 10. 2021, 13:00 | Scena
Prvi slovenski božični film: družinska pustolovščine KAPA (foto: Željko Stevanić) Željko Stevanić

Ustvarjalci celovečernega filma KAPA javnost obveščajo, da je izšel napovednik družinske pustolovščine KAPA režiserja Slobodana Maksimovića. Gre za prvi slovenski božični film namenjen vsej družini.

 Film bo predpremierno predvajan na festivalu Liffe, na redni spored kinematografov pa prihaja 25. novembra 2021.

O ZGODBI 

Kapa pripoveduje zgodbo devetletnega dečka Erika, ki mora zaradi problematičnih staršev živeti v mladinskem domu, in sedemletne Lučke, ki prihaja iz dobro situirane družine. Ker je božič, oba otroka upata, da se jima bodo izpolnile najbolj skrite želje. Erik bi rad božični večer preživel s svojimi starši, Lučka pa si zaželi mlajšo sestrico in psa. Po spletu okoliščin se srečata in skupaj doživita pravo božično pustolovščino, ki v eni sami noči prinese izpolnitev njunih želja, a ne čisto tako, kot sta pričakovala.

O FILMU

Filmu je svojo čudovito kuliso preteklo zimo ponudila prazna in božično okrašena Ljubljana, ekipa pa je del snemanja preživela tudi v Zagrebu.

»Snemali smo v času pandemije. Čas korone pa je imel tudi dobre lastnosti. Božična Ljubljana je bila rezervirana za nas. Ulice so bile prazne in tihe, okrašeno mesto pa je bilo kot najlepši filmski studio«, se snemanja spominja režiser. 

V glavnih vlogah nastopata mlada Gaj Črnič in Kaja Podreberšek, ki se jima pridružujejo Ajda Smrekar, Mojca Fatur, Frano Mašković in René Štúr. V filmu igrajo tudi Klemen Slakonja, Zala Đurić Ribič, Mila Maksimović, Tilen Kolbe, Emil Kulović, Jernej Kuntner, Klemen Klemen, Jaka Fon, Lotos Vincenc Šparovec, Nina Valič, Primož Pirnat in številni drugi.

Scenarij za film je napisala Saša Eržen, direktor fotografije je Sven Pepeonik, producentka pa je Ida Weiss iz produkcijske hiše Senca Studio. Film je nastal v mednarodni koprodukciji Slovenije, Luksemburga, Slovaške in Hrvaške. Za distribucijo skrbi Fivia.