15. 1. 2022, 08:30

Razkrila je odličen trik, s katerim je mogoče zmehčati avokado (in zelene banane)

profimedia
Razkrila je odličen trik, s katerim je mogoče zmehčati avokado (in zelene banane) (foto: profimedia)

Veronica Cannady iz New Yorka je navdušila uporabnike TikToka z izjemno koristnim nasvetom o tem, kako je povsem preprosto mogoče zmehčati avokado (in pospešiti dozorevanje banan).

In rešitev je nadvse preprosta: papirnata vrečka!

Namesto da bi čakali (včasih tudi po več dni in tednov), da avokado dozori, ga enostavno postavite v rjavkasto papirnato vrečko in vse skupaj za dva dni shranite na temno mesto. Še več. S tem istim trikom bodo dalj časa obstojna tudi živila, kot so: mleko, banane, kruh in drugo.

"Sovražim čakati, da se avokado zmehča. Vedela sem, da bi moral obstajati tudi boljši način. V avokadu je mogoče najti hormon etilen, ki povzroča, da sadje dozoreva. Prav postavljanje avokada v papirnato vrečko pa povzroči, da etilen ostane v sadju ujet. In če avokado v vrečki postavite še nekam, kjer je temno, še najbolje v pečico ali mikrovalovno, vam ne bo treba več čakati tedne, da bo dozorel," je povedala za Mirror.

Vse skupaj je nato še v videu demonstrirala in objavila na TikToku, s svojo objavo pa požela nemalo zahval in navdušenih komentarjev.

@vivalapinkposh Reply to @tiffanyrtrotter This Avocado took 2 days to soften there were hard as a rock 🤯 #lifehack #foodhack #tiktokhack ♬ original sound - vivalapinkposh

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.