A. R. | 30. 11. 2023, 19:00

Rebeka Dremelj odstrla tančico svojih najglobljih skrivnosti in priznala: "Zdi se mi, da postajam vse bolj ranljiva"

Arhiv Rebeke Dremelj

Vsestranska pevka je morala načrte zaradi nove predstave Jamska ženska precej spremeniti. Namesto na dopust z družino v Jordanijo se je zatopila v obsežen tekst navdihujoče komedije, ki jo bo uprizorila na odrih po vsej Sloveniji. Samo do marca jo čaka kar 75 predstav.

Rebeka Dremelj je svojo medijsko pot začela na modnih pistah, danes pa velja za pravi multipraktik, kot jo je nekoč oklical Jurij Zrnec, saj se je v svoji več kot 25-letni karieri lotila že marsičesa. In vsega tudi uspešno. Poleg glasbene kariere je imela nekoč svojo linijo spodnjega perila Rebeka's dream in parfumov, napisala je pravljico Božiček obstaja?, izdala knjigo receptov Nepremagljiva kuhinja z Almo Rekić in še bi lahko naštevali.

Da je neustrašna in se rada loti novih izzivov, je spet dokazala, ko je pred tedni sprejela vlogo v predstavi Jamska ženska. Pevkin novi projekt pa je bil tudi povod za ta pogovor.

Pri učenju teksta je Rebeka Dremelj imela pomoč.

Pri učenju teksta je Rebeka Dremelj imela pomoč.

Dejan Nikolič

"Vlogo sem sprejela, še preden sem videla obseg teksta. Ob tem sem imela svoj urnik že poln. Ko sem dobila še 150 strani teksta, sem mislila, da me bo zadela kap. Kot prvo sem se znova morala naučiti, kako se naučiti tekst. Ker se 25 let nisem učila," je bila iskrena Rebeka Dremelj, ki je ob tem imela pomoč.

"Pri učenju teksta mi je veliko pomagal režiser Ranko Babić, predstavil mi je določene tehnike. Presenetljivo hitro sem si zapomnila stvari. Ko sem jih znala, sem morala pozabiti in se jih naučiti povedati na svoj način. To je bil pa spet en izziv. Zdaj je samo še vaja tista, ki mi mora priti v kri. Zdaj lažje diham, nisem več v takšnem krču, kot sem bila. Če bi me videli pred enim mesecem, sem bila v takšnem krču, da se nisem želela niti družiti niti nič. Nisem bila sposobna iti na kavo, ker sem cele dneve samo premlevala, bila sem ves čas nervozna. Zdaj mi je ta lepši del. Zdaj sem začela že uživati, prej sem bila v stresu," pove.

Avtorica predstave Jamska ženska je Američanka Emma Peirson. Predstava se igra po vsem svetu in je povsod velika uspešnica. Besedilo so seveda prilagodili za slovenski trg.

In kaj je med pripravo na vlogo spoznala o sebi? "Predstava je točno takšna, kot jo jaz živim. Ker opisuje moje življenje. Verjetno opisuje življenje vseh nas žensk, kar sem spoznala, je, da smo vse v istem kaosu. Tako pač je in to je tisto, s čimer se moramo sprijazniti." (smeh)

Režiser predstave Jamska ženska je Ranko Babić.

Režiser predstave Jamska ženska je Ranko Babić.

Dejan Nikolič

Priprave na vlogo so ji poleg dodatnega stresa prinesle tudi pozitivne strani - začela se je več gibati. "S to predstavo sem začela veliko hoditi. Za eno uro grem vsak dan hodit, kjer ponavljam besedilo. Nisem v pisarni, ampak v naravi."

Ranka Babića in Rebeko Dremelj druži dolgoletno poznanstvo, saj sta pred leti v Srbiji snemala uspešno serijo Kursadžije. "Super je, imava dobro energijo in kemijo med sabo. Noben od naju se ni veliko spremenil, veliko je šale, zafrkancije. Super mi je z njim delati, vsakič, ko sva skupaj, je prisotnega obilico smeha ... Seveda se nama uspe tudi spreti."

Glede na to, da je na sceni že četrt stoletja, se je nekatere stvari še vedno dotaknejo. "Seveda z leti dobivaš tršo kožo, ampak se mi zdi, da postajam bolj ranljiva. Veliko bolj se me dotaknejo stvari. Ampak to so verjetno tudi malo krivi hormoni, pred menopavzo." (smeh)

To je kot ena takšna droga

Od nekdaj je bila tip človeka, ki se ni mogel zadovoljiti samo z eno smerjo in se je držati. "Mogoče je to narobe, mogoče je pa to prav. Ne vem ... Marsikdo bi znal povedati, da je narobe, marsikdo, da je okej, pač, to sem jaz. Mene so neki novi izzivi vedno izpopolnjevali. Meni je zdaj to, da lahko delam nekaj, kar še nisem delala (tako velike vloge), mene to 'drajva' (napolni z močjo), mene to dela spet živo. Zdaj sem spet v pričakovanju, kaj bo, kako bo, ali zmorem, bodo ljudje zadovoljni, me bodo popljuvali," deli svoje misli, ob tem pa doda:

"To se mi zdi, da je kot ena takšna droga, ta stres in adrenalin, ki te drži. Vesela, da sem spet prišla do tega adrenalina, ker zadnje čase, razen lani na božičnem šovu, ga nisem doživela. Jaz ne doživim več adrenalina, ko grem na oder, ko grem pet. Meni je vseeno, kdo je pod odrom. Kar želim povedati, je, da mi je vseeno, kdo je med občinstvom, jaz grem in oddelam, kot da grem po kilogram kruha. Še tam sem bolj izbirčna kot na odru. Po eni strani mi je stresno, po drugi mi je pa všeč. To je tako, kot da si na novo zaljubljen. Ker tudi to nisem, da smo si na jasnem." (smeh)

Vsestranska Rebeka Dremelj je velika ljubiteljica božiča.

Vsestranska Rebeka Dremelj je velika ljubiteljica božiča.

Arhiv Rebeke Dremelj

Ljubiteljica božiča s svojim lastnim šovom

To pa ni edini decembrski projekt, ki se ga je lotila. Intenzivno se pripravlja tudi na svoj veliki božični šov Christmas dinner show z Rebeko, ki bo 11. decembra v Ljubljani.

"Koncept za božični šov je bil lani že narejen in postavljen na oder. Nadgraditi nekaj ni težko, problem je štartati od začetka. Glede na to, da sem lani za te božične šove res garala (od samih priprav, vokalnih vaj ...), bi bilo neumno, da bi letos to izpustila. Lani sem veliko stvari delala sama, danes imam za seboj ekipo, ki skrbi za vse. Za letošnji božični šov imamo tri vaje in to je to. Všeč mi je to, da bomo letos imeli sneg. Lani je začelo snežiti, letos bo pa padal sneg (smeh). Kot velika ljubiteljica božiča mi je ta šov res v veliko veselje delati," pove o načrtih in ob tem odkrito prizna:

"Rada ima stvari pod kontrolo. Še ko sem na odru, razmišljam o stvareh. To je moja glavna težava, da se še na odru ne znam sprostiti." Največji izziv ji ta hip predstavlja usklajevanje urnikov in vseh obveznosti. 1. decembra, pred medijsko premiero Jamske ženske, odpotuje še na Laponsko za tri dni. "Vedno sem pred glavnimi stvarmi zbolela. Lani sem imela na prvem božičnem šovu 39 stopinj Celzija vročine. Seveda sem vzela zdravila, da sem lahko izpeljala nastop v celoti, potem pa sem bila en teden v postelji."

Decembra pripravlja veliki in  nepozaben božični šov.

Decembra pripravlja veliki in nepozaben božični šov.

Arhiv Rebeke Dremelj

Kljub vsem obveznostim bo decembrske praznike praznovala tako, kot se spodobi, v krogu svoje družine: "Za silvestrovo bom tokrat delala, saj me čaka predstava v avditoriju Portorož. Polnoč bom dočakala ... Nekje na poti iz Portoroža do Brežic." (smeh)

Po napornem decembru jo vse do marca čaka še kar nekaj predstav, aprila pa bo z družino odpotovala na daljši 14-dnevni dopust.

Novo na Metroplay: Mojmir Šiftar o zakulisju MasterChefa, stereotipih in ženi Anji