3. 3. 2022, 11:40

RECEPT (po priljubljenem sladoledu) za torto PLANICA (iz BAM knjige receptov)

BAM Press

"A ni Planica najboljši sladoled ever? Je! Zato sem se, kot velik oboževalec tudi odločila, da jo stlačim v torto. Nisem si mislila, da mi bo sploh uspelo, rezultat pa je bil presenetljivo dober in res veliko vas je, ki ste torto že pripravili. Nenazadnje je to tudi eden izmed najbolj branih receptov na spletni strani mojacokolada.si, sploh v toplejših mesecih."

TORTA PLANICA

Število oseb: 8
Količina: 8 kosov
Zahtevnost: 2/5
Čas priprave: 1 ura 30 minut

SESTAVINE

BISKVIT

  • 1 jajce (velikostni razred M)
  • 25 g gladke moke
  • 5 g BAM kakava

VLAŽENJE BISKVITA

  • 40 ml mleka
  • 10 g instant kakava

KREMA

  • 1000 ml sladoleda Planica (stopljenega sladoleda je vsakega približno 150 g)
  • 240 g sladke smetane za stepanje (3 x 80 g)
  • 60 g sladkorja v prahu (3 x 20 g)
  • 240 g mascarpone sira (3 x 80 g)
  • 9 lističev želatine (3 x 3 lističi)

POSTOPEK PRIPRAVE
 
Pečico segrejemo na 180°C. Jajce s sladkorjem stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko s kakavom in jo nežno vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču premera 18 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno) in pečemo 10 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.

Sladoled ločimo po okusih in pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča. Da si skrajšamo čas priprave, naenkrat stepemo vso smetano in damo na hladno. 3 lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi. 80 g mascarpone sira gladko zmešamo z 20 g sladkorja v prahu in mehkim, stopljenim čokoladnim sladoledom. Polovico kreme odvzamemo, jo segrejemo in v njej raztopimo ožete lističe želatine. Prilijemo jo h kremi in z ročnim mešalnikom dobro premešamo. Dodamo 80 g stepene smetane in jo nežno vmešamo z lopatko.

Biskvit damo na podstavek, ga navlažimo in namestimo obroč. Prelijemo s čokoladno kremo in damo v hladilnik, da se strdi. Medtem, ko se krema hladi, po enakem postopku pripravimo jagodno kremo in nato še vaniljevo.

Torto ohlajamo vsaj 5 ur, nato ji odstranimo obroč in jo poljubno dekoriramo.

Recept za torto PLANICA smo si z dovoljenjem avtoric izposodili iz BAM knjige receptov: Torte.

Knjiga receptov: Torte

Ena izmed najbolj branih knjig receptov nastane, ko blagovna znamka BAM in slaščičarka Urška Jerman združita moči in pripravita 50 posebnih, a vseeno nezahtevnih receptov. V knjigi poleg receptov najdete tudi odgovore na vprašanja kot so: 'Ali je velikost jajc zares pomembna?' ter 'Kako se topita čokolada in kako želatina?'. Knjiga je namenjena prav vsem - tako domačim pekačem, kot profesionalnim slaščičarjem.

Knjigo lahko kupite na spletni strani: www.mojacokolada.si ter v knjigarnah in papirnicah Mladinske knjige, poslovalnicah in papirnicah DZS, v knjigarni ABC in 2 knjigarnah Družina.
Postanite mojster slaščic z nami!

Moja čokolada - Kdo smo?

Definitivno se lahko pohvalimo z nazivom najslajše spletne trgovine pod soncem. Ukvarjamo se z branžo, za katero verjamemo, da so nam mnogi zavistni. Naša vizija je približati profesionalne izdelke za peko tudi amaterskim slaščičarjem, zato smo ustvarili blagovno znamko BAM, ki izstopa ravno zaradi svoje premium kvalitete.

Še ena izmed idej, ki smo jo uspešno udejanili pa je tudi BAM slaščičarska akademija, kjer skupaj z vrhunskimi slaščičarji pripravljamo izobraževanja iz različnih področij slaščičarstva – od različnih tehnik priprave sladic, dekoracij, do čistega začetka - osnov slaščičarstva. Vsa izobraževanja potekajo online, tako, da lahko vsebine spremljate kjerkoli in kadarkoli s katerekoli od vaših naprav.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.