9. 1. 2022, 10:00 | Vir: STA

Režiser Wes Anderson se bo lotil še enega dela slovitega Roalda Dahla

profimedia

Režiser Wes Anderson se bo po priredbi zgodbe Roalda Dahla Čudoviti lisjak lotil še ene filmske adaptacije Dahlovega dela. Tokrat bo za Netflix priredil in režiral delo The Wonderful Story of Henry Sugar z zgodbo o "hazarderju" Henryju, ki pri kartanju priigrani denar porabi v dobrodelne namene. Za glavno vlogo je angažiran Benedict Cumberbatch.

Film bo nastal pod okriljem Netflixa, ki je lanskega septembra odkupil avtorske pravice za vsa dela priljubljenega britanskega pisatelja Roalda Dahla. Režijo so zaupali Andersonu, ki je pred 12 leti poskrbel za uspešno filmsko adaptacijo Čudovitega lisjaka, piše britanski The Guardian.

Wenders bo tokrat v film prelil prelil Dahlovo zgodbo o "hazarderju", ki je uspel z meditacijo ugotoviti, kakšne karte ima njegov nasprotnik, denar od zmag pa je pozneje porabil za odpiranje sirotišnic.

Trenutno pod okriljem Netflixa nastajata dve televizijski adaptaciji, pri katerih sodeluje z oskarjem nagrajeni filmski ustvarjalec Taika Waititi - priredba Čarlija in tovarne čokolade ter animirana serija, ki bo temeljila na delu Gravža. Obeta se tudi filmski muzikal Matilda, v katerem bo med drugim zaigrala Emma Thompson, režiral pa ga bo Matthew Warchus, še piše The Guardian,

V nastajanju je tudi film Wonka, ki bo predstavil lik slavnega lastnika tovarne čokolade Willyja Wonko iz knjige Roalda Dahla Čarli in tovarna čokolade. Upodobil ga bo za oskarja nominirani ameriški igralec Timothee Chalamet.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.