Rick Graham z albumom For Crying Out Loud za nostalgike

7. 6. 2017, 00:00 | Scena | Vir: Playboy

Rick Graham, stari rokerski roadie, ki britansko skupino KASABIAN na turnejah in koncertih spremlja že od samega začetka, na naslovnici njihovega novega albuma For Crying Out Loud z grozeče duhovitim pogledom strmi v tistih nekaj nostalgikov, ki še kupujemo albume v fizični obliki.

Rick Graham je tako postal del umetniške kompozicije, kot si jo je zamislil Aitor Throup, mojster albumskih naslovnic, ki z digitalno zrisanimi solzami Ricka Grahama predstavlja kot »grafično dekonstrukcijo v poznane formule«.

Zakaj je to pomembno?

Ker dokazuje, kako obširen je v resnici projekt ustvarjanja novega albuma. Da to ni le nizanje izbranih skladb, ampak zgodba, ki se začne s prvim prepričljivim singlom (v tem primeru zgovorni You're in Love with a Psycho), nadaljuje v osebne izpovedi, zaokroži s spremno besedo in izpopolni z naslovnico, ki grafično sporoča tisto, kar notri nudijo note.

Vsak segment albuma je del celotne zgodbe in Kasabian, ki alternativni elektronski rok šopajo že od leta 1997, vztrajajo, da album moramo zaužiti v celoti. Njihov najnovejši, že omenjeni For Crying Out Loud, je šesti po vrsti in ponovno nekaj drugačnega, nekaj specifičnega, kot tri leta pred tem tisti slastno spevni 48:13, iz katerega singel Bow še vedno polni premnoge rokerske pajzle.

Pustite torej, da vam Kasabian tudi tokrat povedo celotno zgodbo. In naj se ta začne z umetnimi solzami Ricka Grahama.

TEKST Darjo Hrib
FOTO Profimedia