9. 8. 2021, 12:35

Kako je Rihanna uradno postala milijarderka in s tem najbogatejša glasbenica na svetu

Profimedia

Pevka in modni mogotec Rihanna, ki nas v zadnjem času sicer ne razveseljuje z novo glasbo, saj se ukvarja tudi z drugimi stvarmi, je za Oprah Winfrey druga najbogatejša ženska v svetu zabave in slavnih. Podjetnica in modna oblikovalka je svoj status utrdila z imetjem, ki je ocenjeno na neto vrednosti 1,7 milijarde dolarjev.

Bogastvo izvira iz 50-odstotnega deleža v njenem kozmetičnem podjetju Fenty Beauty, ki ima skupno vrednost kar okoli 2,8 milijarde dolarjev. Približno 270 milijonov izvira iz njenega 30-odstotnega lastniškega deleža v njeni liniji spodnjega perila Savage x Fenty, v višini 1 milijarde dolarjev. Preostanek bogastva predstavlja zaslužek iz njene desetletne kariere kot glasbenice in igralke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

 
Se sprašujete, kako ji je uspelo?
 
Rihanna ni prva, ki je za izgradnjo lepotnega imperija uporabila svoja družbena omrežja. Z več kot deset milijonov privržencev na Twitterju in Instagramu se je Rihanna leta 2017 skupaj s francoskim konglomeratom luksuznih dobrin LVMH predstavila Fenty Beauty s ciljem ustvariti vključujoče izdelke, vključno s temnejšimi odtenki ličil za ženske, ki jih je težko najti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Za ta korak so se odločili, ker vedo, da na svetu ni toliko odtenkov, da bi ustrezali čisto vsem tonom kože. Rihanna je bila ena izmed prvih, ki je ustvarila takšno blagovno znamko. »Želim govoriti z vsemi temi različnimi ljudmi,« je dejala uspešna podjetnica.
 
 
VIR: maxim.com

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.