6. 11. 2017, 12:16 | Vir: STA

RTVS bo Nataši Pirc Musar izplačala 70.000 evrov odškodnine!

Nataša Pirc Musar

Goran Antley

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) in Nataša Pirc Musar sta v primeru odprave sklepa o imenovanju Pirc Musarjeve za generalno direktorico RTVS sklenila sodno poravnavo. Javni zavod ji bo tako izplačal 70.000 evrov odškodnine.

Sodno poravnavo sta Pirc Musarjeva in generalni direktor RTVS Igor Kadunc sklenila 3. novembra. Ob tem sta v skupni izjavi zapisala, da je s tem zaključen več kot tri leta trajajoč spor. Kadunc obžaluje zaplete pri imenovanju Pirc Musarjev in "za vse s tem povezane neprijetnosti", so sporočili iz RTVS.

Iz poravnave izhaja obveza, da bo RTVS Nataši Pirc Musar izplačala odškodnino v višini 70.000 evrov v dveh obrokih. Poravnava prav tako določa, da so s tem odpravljena vsa sporna pravna razmerja med obema stranema.

Spor med RTVS in Pirc Musarjevo se sicer vleče že od leta 2014, ko je programski svet najprej za generalno direktorico izvolil Pirc Musarjevo, nato je bilo glasovanje razveljavljeno, imenovan pa je bil Marko Filli. Višje sodišče je lani odločilo, da je bilo to dejanje nezakonito, Pirc Musarjeva pa je napovedala odškodninsko tožbo.

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu