D.H. | 28. 2. 2022, 14:40

Ruski OnlyFans uporabniki ne morejo do svojega denarja

Profimedia

Ruska agresija nad Ukrajino že kaže posledice tudi pri ruskih državljanih, celo pri uporabnicah in uporabnikih platforme OnlyFans, kjer s prodajo umetniških izdelkov, kostumov in tudi seveda precej bolj žgečkljivih vsebin, služijo svoj vsakdanji kruh. Čez noč so ostali brez dostopa.

Po poročanju Rolling Stone so ruski ustvarjalci vsebin na platformi OnlyFans, zaradi ukrepov proti Rusiji, ostali brez denarja, ki so ga generirali na svojih računih. Kasneje je prišla tudi uradna potrditev, da so uporabnikom, ki imajo svoje račune registrirane v Ruski federaciji, zaklenili račune.

Pri OnlyFans so za Daily Beast povedali: »Vsa obstoječa finančna stanja bodo ostala na varnem, dokler ne bodo spet dostopna. Čeprav ustvarjalci niso odgovorni za nedavne napade na Ukrajino, pa imamo zaradi svetovnih finančnih restrikcij zelo omejene metode, po katerih lahko plačujemo ustvarjalcem, ki so povezani z Rusijo in Belorusijo.«

Prav tako na platformi ne bodo dovolili odpiranja novih računov, ki izhajajo iz držav Ruske federacije, obenem pa tudi ne bodo obnavljali pretečenih računov iz tega območja. Ustvarjalci so o tem potarnali tudi na družbenih omrežjih.