Russell Crowe kot scenarist, režiser in igralec v filmu o Marcu Pierreu Whiteu

Biografija slanega kuharja

18. 12. 2019, 09:01 | Scena | Vir: STA

              Russell Crowe kot scenarist, režiser in igralec v filmu o Marcu Pierreu Whiteu (foto: profimedia) profimedia

Kuhar in voditelj resničnostne oddaje Peklenska kuhinja (Hell's Kitchen) v letih 2004 do 2009 Marco Pierre White je razkril, da bo Russell Crowe napisal, režiral in tudi zaigral v novem filmu o njegovem življenju. Film bo kuharskega mojstra in dobitnika michelinovih zvezdic portretiral ob njegovem vzponu v zgodnjih 90. letih.

"Pravkar sem podpisal pogodbo. Russel je napisal scenarij, njegova družba ga producira, Russel ga režira in Russel igra tretjega ali četrtega Marca", je Pierre White po poročanju britanskega Guardiana povedal za Daily Mail.

Film so načrtovali pet let, za režiserja je bil sprva mišljen Ridley Scott, za glavno vlogo pa Michael Fassbender ali Tom Hardy.

Pierre White je zaslovel v 90. letih prejšnjega stoletja, ko je pri 24 letih postal vodja londonske restavracije Harvey's, zadolžen za ekipo, v kateri je bil tudi Gordon Ramsay, s katerim se je kasneje sprl. Leta 1955, star 33 let, je kot najmlajši kuhar prejel tri michelinove zvezdice.

Crowe je ob filmski industriji tudi vlagatelj v podjetje za ekološko govedino, ki prodaja v restavracije v Sydneyju in Melbournu. Leta 2015 je izrazil svojo jezo nad neokusnimi navadami in nizkimi standardi v gostinstvu, ko je dejal, da bi bilo treba "delavce držati na najvišji stopnji marljivosti in odgovornosti".

Bradley Cooper je leta 2015 v drami Kuhar na robu odigral nestanovitnega londonskega kuharja, za katerega so dejali, da ga je delno navdihnil Pierre White, še poroča The Guardian.