17. 3. 2020, 13:44 | Vir: STA

Ko je koronavirus srečal Chucka Norrisa ...

profimedia

V časih, ko pri mnogih vladata strah in zaskrbljenost zaradi širjenja novega koronavirusa, številni vendarle poskušajo širiti dobro voljo. Tako po spletu že krožijo različne šale na račun novega koronavirusa.

Tudi zdravniki namreč opozarjajo, da panika slabo vpliva na imunski sistem, zato si je kljub resnosti položaja treba v dnevu vzeti čas tudi za razvedrilo.

Ljudje, ki upoštevajo navodila in ostajajo doma, se namreč spopadajo z dolgčasom, zaskrbljenostjo, anksioznostjo. Podobno pa je tudi pri tistih skupinah, ki še vedno delajo in so vsakodnevno tudi po cele dneve vpeti v aktualne razmere, kot so zdravniki, trgovci, farmacevti, civilna zaščita, novinarji in drugi.

Zato se je dobro kdaj pa kdaj nasmejati in številni so v situaciji našli tudi humorno plat, med šalami pa se seveda najde tudi kakšna neslana, razvija se tudi črni humor.

Začelo se je s širjenjem pesmi in videov na temo, kako se pozdravljati v času širjenja okužb - denimo z nogo ali mahanjem na daljavo.

Širijo se različni seznami pesmi in verzov, ki bi jih lahko prenesli v aktualno situacijo, kot so denimo Ne mi dihat za ovratnik od Lačnega Franza, Sam po parku od Gu Gu ali Bog ne daj, da bi crknu televizor od Adija Smolarja. Ali pa verz iz znane pesmi: Na ulici sam stojim, vesel sem, a se bojim ... Slabo se je po oceni enega od znanih uporabnikov Twitterja medtem postaral verz: Nič nas ni strah, če so smučarji z nami.

Ljudje si izmišljajo najrazličnejše igre in izzive - na primer objavo naključnih fotografij.

Med šalami pa je denimo tista, ki napotuje k temu, da jemo veliko česna ... Pomagal sicer ne bo, se nam pa nihče ne bo približal. Ali pa ugotovitev, da je koronavirus podoben testeninam, saj so ga izumili na Kitajskem, razširili pa so ga Italijani. In seveda ne gre brez Chucka Norrisa, ob srečanju s katerim se bo osamil kar sam koronavirus, ali nogometaša Zlatana Ibrahimovića, s katerim se je okužil novi koronavirus in šel zato takoj v karanteno.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.