San Remo naj bi festival gostil marca, šepeta se o nastopu skupine Abba

16. 1. 2021, 11:16 | Scena | Vir: STA

              San Remo naj bi festival gostil marca, šepeta se o nastopu skupine Abba (foto: profimedia) profimedia

V italijanskem obmorskem mestu San Remo že nekaj časa iščejo najprimernejši način, kako izpeljati letošnji znameniti festival italijanske kancone. Umetniški direktor in voditelj Sanrema Amadeus je pred dnevi za italijanski radio Rtl razkril, da so vse moči organizatorjev uprte v to, da bi Sanremo potekal med 2. in 6. marcem.

"Pripravljamo se za 2. marec, zame bi moral biti datum izvedbe od 2. do 6. marca, a moramo biti sposobni občinstvu ponuditi festival, ki bo popolnoma v skladu z vsemi zdravstvenimi omejitvami, ker je zdravje najpomembnejše in ne smemo nikogar ogroziti. Delati moramo skupaj, s televizijo Rai in tehniki, tako da bodo vsi varni pri delu, hkrati pa v danih okoliščinah pripraviti čimbolj normalen festival," je italijanska tiskovna agencija Ansa povzela Amadeusove besede.

Slišati je mogoče, da bi festival potekal ob prisotnosti 500 ljudi, ki bi lahko spektakel spremljali v gledališču Ariston. Teh 500 izbranih oseb, med njimi bodo morebiti nekateri tudi že cepljeni, bi teden dni preživelo v mehurčku na luksuzni ladji, brez zunanjih stikov, nato bi jih na festivalske večere prepeljali v plovilih za 20 oseb in jih po dogodku ponovno peljali na ladjo. Amadeus je dejal, da gre sicer še za idejo, na kateri pa resno delajo in je sprožila že veliko zanimanja po svetu.

Glede gostov pa stvari ostajajo še zelo odprte. Amadeus je namignil, da bi si po tem, ko so se lani prav za festival ponovno združili člani priljubljene italijanske skupine Ricchi e Poveri, tudi letos želel pripravit kaj podobnega.

Glede govoric, da bo Sanremo 2021 zaznamoval nastop ponovno združenih Abba, pa je bil skrivnosten in je po poročanju Anse dejal: "Ko bi vsaj prišli. Sodijo v kategorijo želja. Imam pa tudi druge želje in videli bomo, če se bodo uresničile: nenazadnje so sanje želje."