23. 5. 2021, 09:30 | Vir: STA

Saoirse Ronan od septembra na odrskih deskah v vlogi lady Macbeth

profimedia

Štirikratna nominiranka za oskarja Saoirse Ronan bo v londonskem gledališču Almeida nastopila kot lady Macbeth v feministični različici Shakespearove tragedije. Gledališka predstava bo na ogled od 5. septembra. Ponovno odprtje gledališča junija bodo začeli z igro And Brathe.

V tragediji Macbeth bo skupaj z irsko igralko na odru stal škotski igralec James McArdle. Igralca sta skupaj že igrala leta 2018 v filmu Marija Škotska. Po besedah umetniškega vodje gledališča Almeide Theater Ruperta Goolda bodo predstavili "bolj enakovreden odnos" med Macbethi, kot je prikazan običajno, poroča britanski Guardian.

Gledališka igra, ki jo bo režiral Yael Farber, je bila v fazi priprave, preden so gledališča zaradi epidemije zaprla vrata.

Od sredine junija bodo v gledališču ob upoštevanju varnostne razdalje ponovno sprejemali med 100 in 120 gledalcev. Začeli bodo s predstavo And Brathe, gledališko priredbo prihajajoče pesniške zbirke pesnika Yomia Sodea, Manorism, exploring loss and grief. Z živo glasbo in projekcijami bo produkcijo režirala Miranda Cromwell.

Goold si želi v nadaljnjem delovanju gledališče približati lokalnim skupnostim in mlademu občinstvu predvsem s ponudbo številnih brezplačnih vstopnic za mlajše od 25 let.

V začetku prihodnjega leta bodo pripravili serijo kratkih iger z naslovom The Key Workers Cycle različnih avtorjev, vključno z Nessah Muthy in Danusio Samal, v katerih bodo nastopili tako profesionalni igralci kot člani lokalne skupnosti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.