22. 9. 2020, 20:19 | Vir: Cosmopolitan

Savina Atai: Prvič po njeni poroki se je oglasil Giorgos in razkril resnico o njunem odnosu

Aleksandra Saša Prelesnik

Če spremljate Savino Atai, potem veste, da je njeno življenje v zadnjem letu doživelo kar nekaj sprememb.

Po tem, ko je po nekaj letih pravljičnega grškega življenja zapustila Kreto in partnerja Giorgosa, je februarja letos priljubljena duhovna učiteljica presenetila z novico, da se bo poročila.

instagram.com/savinaatai/

Z izbrancem, Američanom Garrettom, zaradi katerega se je takrat preselila celo na Novo Zelandijo, sta si tako v začetku maja obljubila večno zvestobo, zdaj pa se je oglasil tudi njen bivši partner.

Poglejte, kaj ji sporoča in preberite Savinin čustveni zapis, ki je ob tem nastal. 

Prt Scr Facebook/Savina Atai

Pod zgornjo fotografijo Giorgosovega sporočila je zapisala:

"Nekaj, na kar sem najbolj ponosna in za kar sem najbolj hvaležna. 💓💓 Na naju. Za naju.💓💓 Ko je ljubezen prava, nikdar ne mine, zna spustiti in spremeniti obliko ... mine pa ne.

Ni bilo lahko iti preko bolečine in ega. Je pa tako vredno. Toliko sva si dala, ne bi bila, kjer sva, če ne bi bila skupaj. 💓 In zdaj sva bolj povezana kot kadarkoli ... le na drug način. Družina. En za drugega tukaj, za vedno. 💓 Zato pa sem postavila takšno jekleno mejo Tofu: ne samo, da se ne gre norčevati iz spolne zlorabe, tudi iz razhodov se ne sme! Niso smešni, so kot smrt.In zaslužijo si spoštovanje. Vsi se trudimo in učimo: živeti, ljubiti, čutiti. Vsi smo rezultat svojih preteklih izkušenj, otroštva, ... Vsi smo na poti celjenja, padamo, vstajamo, se učimo, rastemo. Razhod ni poraz – ko znamo ljubezen preobraziti."

Prt Scr Instagram/savinaatai

Savina se je v istem zapisu sicer dotaknila tudi priznanja o spolni zlorabi v otroštvu:

"To nedeljo sem tudi na več kot 60.000 slovenskih email naslovov, ki jih imam v bazi, poslala zapis o tem, kaj se mi je zgodilo: norčevanje iz spolne zlorabe. (O tuji bazi še razmišljam, ali naj delim ... Ker me je do kosti sram, da je v moji domovini, ki jo vsem s takšno ljubeznijo opisujem, možno, da časopis objavi norčevanje o spolnih zlorabah. 😢 V tujini se kaj takega ne bi zgodilo. Če pa bi šlo mimo urednika, bi novinar TAKOJ dobil najbolj ostre sankcije!)

Na stotine pisem in sporočil podpore, pretresljivih zgodb in pa kar nekaj opisov neprijetne izkušnje z isto osebo dobivam (ki so jo pripravljene deliti v mojem sodnem postopku, ki očitno bo, saj gospod zaenkrat ni prevzel nobene odgovornosti, niti se ni opravičil.)

Hvala, iz srca hvala za vso podporo – SKUPAJ smo glas vseh tistih, ki nimajo glasu! 💓 Žrtve ne morejo začeti svojega zdravljenja in oživljanja (spolne, fizične, psihihične zlorabe ubijejo življenje v nas), dokler nimajo okolja, kjer lahko varno spregovorijo. Vaš odizv na zapis je pripomogel, da je nekaj žrtev PRVIČ o tem spregovorilo. Hvala, hvala, hvala! 🙏🙏🙏🙏🙏
Savina"

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.