18. 8. 2021, 11:07 | Vir: STA

Scarlett Johansson v novem filmu Wesa Andersona

Xinhua/STA
Scarlett Johansson v novem filmu Wesa Andersona (foto: Xinhua/STA)

Najnovejšemu filmskemu projektu Wesa Andersona se pridružuje igralka Scarlett Johansson, ki je z režiserjem že sodelovala. Ob njej bodo med drugim igrali Tilda Swinton, Bill Murray, Margot Robbie in Tom Hanks. Scarlett Johansson se v zadnjem času v medijih pojavlja zaradi tožbe Disneyja oziroma domnevne kršitve pogodbe ob izidu filma Črna vdova.
 

Kot poroča portal Variety, se je za oskarja nominirana zvezdnica filmov Marriage Story in Zajec Jojo Rabbit, tokrat pridružila igralski zasedbi Andersonovega najnovejšega projekta, ki še nima naslova. Igralka, ki je z režiserjem sodelovala že pri animiranem filmu Otok psov iz leta 2018, bo igrala ob kolegih, ki so prav tako že zaigrali v Andersonovih filmih ter ob Margot Robbie in Hanksu, za katera je to prvo sodelovanje z Andersenom.

Glavna junakinja Črne vdove se trenutno v medijih pojavlja zaradi tožbe proti studio Disney, ki ga je obtožila kršitve pogodbe, ker so film istočasno prikazali v kinematografih in prek ponudnika pretočnih vsebin Disney Plus. To dvojno predvajanje naj bi zmanjšalo prodajo vstopnic oz. vzelo kar 50 milijonov dolarjev dodatka iz filmskih blagajn. Pri Disneyju trdijo, da ji je pogodba zagotavljala široko izdajo, ne pa ekskluzivne kinematografske.

Scarlett Johansson je nastopila v filmih, kot so Svet duhov (2001), Zgubljeno s prevodom (2003), Zadnji udarec (2005), Skrivnostna sled (2006) in Pod kožo (2013). Za vlogo v predstavi Pogled z mostu Arthurja Millerja je prejela gledališko nagrado tony. Gledalcem filmov je v zadnjih letih znana predvsem kot Črna vdova v Marvelovem svetu Maščevalcev.

Andersen se je nedavno predstavil na festivalu v Cannesu s premiero filma The French Dispatch.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.