11. 5. 2020, 12:56

Še 14 dni do prvega spletnega inkluzivnega festivala »Igraj se z mano«

profimedia
Še 14 dni do prvega spletnega inkluzivnega festivala »Igraj se z mano« (foto: profimedia)

Mednarodni festival »Igraj se z mano« z izvirno zasnovanim in zanimivim programom še naprej vzpostavlja pionirske prakse pri vključevanju oseb s posebnimi potrebami v družbeno življenje. Med 27. majem in 7. junijem bo potekal štirinajstič in prvič na spletu. K sodelovanju vabijo učence in mlade vseh starosti, prostovoljce in kulturne ustvarjalce.

Festival, s katerim običajno razživimo ljubljanski Kongresni trg, se bo tudi na spletu odvijal skozi ves dan (platforme Facebook, Instagram, YouTube). Program bo dopoldan posvečen plesnim in pevskim nastopom, ob koncu tedna pa skrbi za zdravje in družabnim igram. Posebej zanimivo bo že od zgodnjega popoldneva na osrednji platformi Facebook s prenosom v živo spremljati najrazličnejše ustvarjalne delavnice in javljanja otrok ter podpornikov festivala Igraj se z mano, obeta pa se tudi koncert v živo.

V Centru Janeza Levca Ljubljana in Društvu za kulturo inkluzije te dni sprejemajo prijave za sodelovanje v festivalskem programu, h kateremu se prijavljajo šole, vrtci, ustanove, društva ter kulturni ustvarjalci in prostovoljci.

Prav prostovoljci, ki bodo letos opravljali posebne naloge na spletu in terenu, so močan steber festivala in te še posebej vabijo, da se jim oglasijo do 24. maja.

Širjenje solidarnosti, sodelovanja, spoštovanja in skrbi za drugega so poslanstvo našega inkluzivnega festivala, zato je pomen njegove letošnje izvedbe še večji. Otroci, posebej pa otroci s posebnimi potrebami, tudi v času omejenih socialnih stikov potrebujejo vključenost v družbo v varnem okolju. Festival Igraj se z mano 2020 podpirata institucija Varuha človekovih pravic in varuh Peter Svetina, ki je njegov častni pokrovitelj.

Prijavnice dostopne tukaj.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.