Še ena knjiga o Trumpovih, tokrat izpod peresa Melaniine prijateljice

Pred selitvijo v Belo hišo je zahtevala menjavo stranišč

29. 8. 2020, 09:30 | Scena | Vir: STA

              Še ena knjiga o Trumpovih, tokrat izpod peresa Melaniine prijateljice (foto: profimedia) profimedia

Nekdanja sodelavka in prijateljica Melanie Trump iz New Yorka Stephanie Winston Wolkoff v knjigi Melania in jaz: Vzpon in padec mojega prijateljstva s prvo damo, ki bo izšla 1. septembra, trdi, da je Trumpova leta 2017 odklonila selitev v Belo hišo, dokler tam ne zamenjajo stranišč.

Gre za novo razlago zamude prve dame pri selitvi v Washington po prisegi Donalda Trumpa januarja 2017. Uradno je Melania Trump ostala v New Yorku zato, da počaka s sinom Barronom do konca njegovega šolskega leta.

Novinarka Washington Posta Mary Jordan v svoji knjigi o prvi dami ZDA trdi, da je bila zamuda posledica pogajanj o predporočni pogodbi med njo in Trumpom, v katerih je Melania od moža izsilila, da njunemu sinu Barronu nameni več denarja in boljši status v veliki družini.

Wolkoffova, ki je znana po organizacijah prestižnega plesa Metropolitanske opere, pravi, da sta se z Melanio Knavs spoznali že leta 2003 v New Yorku.

Počilo je potem, ko so jo najeli za organizacijo Trumpovih inavguracijskih slovesnosti. Wolkoffovo so obtožili finančnih nepravilnosti, Melania je ostala ob strani svojemu možu in prijateljstvo je šlo po gobe, hkrati pa je nastala priložnost za novo knjigo brez zavor o Trumpovih, ki jih je zdaj že za celo knjižnico.

Stephanie Winston Wolkoff piše, da je Melania Trump ob pogledu na spalnico in druge bivalne prostore Trumpovega predhodnika Baracka Obame in prve dame Michelle Obama naravnost dejala, da se tja ne bo selila, dokler ne bo temeljite prenove. Med drugim je zahtevala novo prho in stranišče.

"Ni bila pripravljena uporabljati istega stranišča, pri čemer ne bi bilo pomembno, če bi šlo za stranišče angleške kraljice ali kogarkoli drugega," trdi Wolkoffova. Nekdanja prijateljica dodaja, da je Melanio Trump dekor Bele hiše bolj skrbel, kot so jo kadarkoli skrbele navedbe o moževi nezvestobi.

V predhodno objavljenih trditvah knjige Wolkoffovaa sicer piše, da je Melania Trump grdo govorila o Trumpovi hčerki Ivanki in tudi svojem možu.