Se še spomnite Anje Križnik iz oddaje TLP? Preberite, kaj počne danes

20. 11. 2020, 14:39 | Scena
Se še spomnite Anje Križnik iz oddaje TLP? Preberite, kaj počne danes (foto: Arhiv AM) Arhiv AM

Zagotovo ste si kdaj v preteklosti na nacionalki ogledali priljubljeno oddajo Tistega lepega popoldne (TLP), ki sta jo tedaj vodila Anja Križnik Tomažin in Lado Bizovičar.

Oddaja, ki je bila leta 2003 najbolj priljubljena oddaja na slovenski televiziji, je istega leta prejela tudi viktorja. Po velikem uspehu oddaje se je Anja poskusila tudi kot pevka v bandu, postala pa je tudi mamica trem hčeram; Lori, Lilu in Sofie. 

Čeprav stran od medijskih luči je njeno življenje polno smeha, in kot je videti tudi adrenalina, saj so njene zadnje objave na Instagramu namenjene prav slednjemu.

Kot je videti se je Anja navdušila za kitesurfingom:
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja Križnik Tomažin - AKT (@anja_kriznik_tomazin) on

Anja je po večletnem šolanju kasneje prejela naziv 'executive coach', kot pravi, pa je njena življenjska strast ta, da s polno mero energije ljudem pomaga izvleči iz njih najboljše. 

"Coahing je namreč v rezultate usmerjen proces osebne rasti. Lahko gre za poslovna in/ali zasebna področja. Coachi pomagamo posameznikom oblikovati možne korake, ki vodijo k njegovemu napredku, pa naj bo to reševanje problemov, želja po spremembi ali želja po nadgradnji tako sebe kot svojih poslovnih zmogljivosti.

 

Pri tem ne svetujemo, kaj bi kdo moral narediti, saj bi mu vsiljevali svoje izkušnje. Svojim varovancem postavljamo vprašanja in mu odpiramo različne možnosti, da sam najde zase najboljšo pot in rešitev. Rezultati so neverjetni. Za coaching se odločajo ljudje, ki želijo recimo bolje razporejati svoj čas, se bolje sporazumevati z okolico, boljše reševati situacije in konflikte, ki iščejo ravnovesje med poslovnim in zasebnim, boljšo organiziranost, hitrejše doseganje ciljev, večjo samozavest, ki želijo še bolje voditi svoje time in podobno."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja Križnik Tomažin - AKT (@anja_kriznik_tomazin) on

"Če se sprašujete, ali je coaching za vas, se vprašajte, kaj bi želeli pri sebi spremeniti oziroma nadgraditi. Če ne najdete odgovora, se vprašajte, kaj bi želeli drugi spremeniti pri vas. Rezultat coachinga je vidna sprememba v vedenju posameznika – nekaj, kar hočete pri sebi spremeniti, pa nikoli niste vedeli, kako, ker ste vedno padli v isto zanko vedenjskih navad ali pa preprosto niste imeli energije za to.

Svoje coache imajo recimo tudi najboljši menedžerji na svetu, kot je bil Steve Jobs, celo predsednik Barack Obama ima svojega coacha. Zakaj? Ker želijo maksimalno izkoristiti vse svoje možnosti in vse potenciale," je pred časom o svojem delu povedala novinarki Cosmopolitana.

Fotografije: Goran Antley, Miran Juršič