A. Kl. | 14. 2. 2022, 19:00

(VIDEO) Sebastian Cavazza: "Ne balkanski George Clooney, balkanski Boris Cavazza"

M Soseska

V spletni pogovorni oddaji Vesne Milek Rdeče in črno je ravno v dneh, ko sta se na tv-ekranih odvrtela Leninov park in Dolina rož, gostoval osrednji zvezdnik omenjenih serij Sebastian Cavazza.

48-letni igralec, gotovo med najuspešnejšimi na slovenskem prostoru in tudi širše, v državah nekdanje Jugoslavije, je razkril nekaj zanimivosti iz svojega poklicnega, pa tudi zasebnega življenja.

Med drugim je opisal, kako so dandanes videti avdicije za vloge - opraviti jo je moral tudi za lik kriminalističnega inšpektorja Tarasa Birse, ki ga je utelesil v v uvodu omenjenih nadaljevankah po knjigah Tadeja Goloba.

Ko je voditeljica omenila primerjave s sivolasim hollywoodskim šarmerjem, je gost malo za šalo za res odvrnil, da je zaradi nenehnih primerjav s slavnim očetom "bolj kot balkanski George Clooney balkanski Boris Cavazza".

Gotovo niste vedeli, da se je potegoval tudi za vlogo zlikovca v bondiadi Skyfall in na preizkusih prebral nekaj vrstic, ki jih je nato na platnu izrekel španski oskarjevec Javier Bardem ...

Zaradi dobrih pogojev za delo oziroma izobilju ponudb je razmišljal celo o selitvi v Beograd, a zaenkrat ostaja v Ljubljani, kjer trenutno skupaj z njegovo "femme fatale", partnerko Ajdo Smrekar, na odru MGL-ja nastopata v predstavi Jazz režiserja Nejca Gazvode.

MGL

"Mi smo svetlobna leta za celotno regijo," je žalostno realnost slovenske filmske ustvarjalnosti opisal Cavazza, prvi predsednik Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev, ki pa kljub vsemu verjame, da se začenja renesansa slovenskih tv-serij.

Priljubljeni sivolasec ni več prisoten na družbenih omrežjih, saj je pred leti želel biti dober zgled takrat zgodnjenajstniškima sinovom in se je umaknil.

Hkrati ima zaupanje v nove generacije in upa, da bodo kmalu ugotovile, "kako prazen je v resnici svet všečkov, algoritmov in nepreverjenih informacij".

Po očetovih (in dedovih) stopinjah kot študent dramske igre na AGRFT-ju gre tudi Sebastianov mlajši sin Mark Jacob Cavazza, uspešen raper, ki ustvarja pod umetniškim imenom Vazz. (Starejši, Luka Pascal, je bolj naravoslovno usmerjen in ne stopa po podobni poklicni poti, op. a.)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vazz (@youngpreseren)

"On ima dva nahrbtnika," je namigu Milek, da sin, tako kot on na začetku kariere, nosi breme slavnega očeta, za nameček pa še dedka, pritrdil Cavazza, a dodal, da je to sinovo življenje in da mu je svetoval, naj preprosto odvrže obe senci.

Voditeljica je za zaključek odprla še spomin na Sebastianovega pokojnega dvojčka, vsestransko nadarjenega Damijana, ki je v tragičnih okoliščinah umrl pred več kot desetletjem. 

Milek, avtorica biografskega romana Borisa Cavazze, se je dotaknila še misli 83-letnega staroste te umetniške družine: da je igra obliž za rane, ki jih je prineslo življenje.