30. 10. 2021, 12:31 | Vir: STA

Sedma pot pravljično-doživljajske transverzale po Sloveniji v Krškem

profimedia

V Krškem bodo ob t. i. noči čarovnic danes odprli novo gozdno dogodivščino za vso družino oz. doživljajsko pot Krškočara, ki je sedma pot pravljično-doživljajske transverzale po Sloveniji. Čarovniško šolo v naravi sta uredila krška občina in zavod Škrateljc. Projekt so sofinancirali Občina Krško in številni lokalni ter drugi partnerji.

Cilj poti Krškočara je, da z izvirno turistično zgodbo v Krško privabi družine iz vse države in doseže najmanj 4000 obiskovalcev letno, so sporočili s krške občine.

Gre za novo ponudbo družinskega turizma, ki bo obiskovalce povedla na doživljajsko spoznavanje čarovništva, pa tudi naravnih posebnosti in znamenitih krških osebnosti. Pravljično-doživljajsko pot bodo danes odprli in začeli v atriju Mestnega muzeja Krško, so dodali.

Otroci bodo sicer tam dobili Čarobukvico oz. knjižico za strukturiran obisk doživetja. Na nekaj več kot štirikilometrski trasi bodo obiskali devet doživljajskih točk ali čarovniških šolskih razredov.

Da bodo doživetja resnično privlačna, so ob poti namestili 22 različnih lesenih elementov, postavili naselje petih čarovniških hišic, uredili pet spretnostnih elementov in "pravo robinzonsko otroško igrišče". Pot so opremili tudi z enajstimi unikatnimi klopmi, s šestimi kamnitimi skulpturami in drugimi zanimivostmi.

"Otroci tako v Krškočari spoznavajo čarovniške spretnosti in na koncu poti prejmejo Spričarovalo za uspešno opravljeno čarovniško šolo", so zapisali na krški občini.

Po podatkih zavoda Škrateljc iz Loga pri Brezovici bodo od odprtju krške poti pripravili pester pravljični in animacijski program. Otroci bodo med drugim spoznali "svojo čaromoč, naučili se bodo čaropisa, pripravljali bodo čarobne zvarke in še marsikaj nenavadnega", so še dodali.

Krškočara bo odprta vse dni v letu. "Nujni čarovniški potrebščini, Čarobukvico in Čaropalico", pa bodo njeni obiskovalci dobili v novem bistroju pri Mestnem muzeju Krško, so še sporočili s krške občine.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.