6. 8. 2020, 07:00 | Vir: Cosmopolitan

Mesec rojstva lahko vpliva na to, kaj bo vaš otrok po poklicu

Profimedia

Cosmopolitan je objavil zanimivo raziskavo iz leta 2011.

Si predstavljaš, da bi lahko s pomočjo meseca rojstva določila, kaj bo tvoja štručka, ko odraste, po poklicu? Tudi mi ne, a očitno je možno.

Raziskava iz leta 2011 je namreč na podlagi korelacije med mesecem rojstva in 19 različnih poklicev ugotovila, da lahko mesec rojstva vpliva na poklic.

Glede na mesec rojstva tako obstaja statistično večja verjetnost, da bo oseba, rojena na primer decembra, po poklicu zobozdravnik.

In kaj bo, ko odraste, po poklicu tvoja štručka?

Januar

Najpogostejša poklica rojenih januarja sta poklic splošnega zdravnika in zbiralca dolgov, najmanjša verjetno pa je, da bo tvoj januarski otrok postal nepremičninski agent.

Februar

Pri rojenih februarja bolj prevladuje desna možganska polobla, kar pomeni, da so po naravi umetniki, le redki pa postanejo fiziki. In če tvoja štručka ni posebej umetniško nadarjena, morda najde svoje poslanstvo kot prometni policaj, ki je še en najbolj pogostih poklicev tega meseca.

Marec

Marca so rojeni eni izmed najbolj kul ljudi, za katere velja večja verjetnost, da bodo svoj poklic našli v glasbi. Drugi najpogostejši poklic je poklic pilota.

April

Velika večina diktatorjev je očitno bila rojena aprila, a naj te potolažimo: april velja za mesec, v katerem so poklici lepo enakomerno razporejeni, zato nikoli ne veš, v katero smer zanese tvojega otroka.

Maj

Maj je "priljubljen" mesec politikov. No, po drugi strani pa ima tvoj otrok zelo majhne možnosti, da postane profesionalni športnik.

Slednje velja tudi za vse poletne mesece, ko je najmanjša verjetnost tudi, da bo postal zdravnik ali zobozdravnik.

Junij

Čestitamo, junijski dojenčki! Ta mesec rojstva naj bi bil namreč najbolj uspešen od vseh. Po podatkih omenjene raziskave naj bi bilo junija rojenih tako veliko direktorjev kot veliko Nobelovih nagrajencev.

Julij

Julijski otroci pri delu radi uporabljajo svoje roke, zato je zidarstvo zelo pogost poklic, prav tako pa je velika možnost, da bo otrok postal umetnik. Še en pogost poklic je sprevodnik.

Avgust

Avgust je "priljubljen" mesec predsednikov, sicer pa lahko tvoja štručka tudi postane (spet) zidar – očitno je pač veliko ljudi zidarjev.

September

Če morda še nisi ugotovila, ta študija ni dokončna in prav tako ni 100 % natančna, saj mesecu septembru manjka "najbolj priljubljen" poklic. No, septembrski otroci naj bi v šoli dosegali velike uspehe, zato lahko tvojemu otroku rečemo samo: svet je tvoj!

Oktober

Politika je vaše poslanstvo, oktobrske štručke! Poleg maja, je največ znanih politikov namreč rojenih prav jeseni, natančneje oktobra.

November

Na žalost ta raziskava ne kaže nič drugega, kot le to, da je novembra rojeno neverjetno število serijskih morilcev. Zato se nam zdi zelo pomembno, da na tem mestu opozorimo, naj to nikakor ne bo karierni cilj tvojega otroka (malo za šalo, malo za res, ampak saj dobro vemo, kako pomembno vlogo imajo starši pri razvoju otroka :)).

December

Kot že rečeno, bodo decembrski dojenčki postali najverjetneje zobozdravniki.

No, kot je za Daily Mail povedal nevroznanstvenik Russell Foster, gre za "mali, a zelo jasen vpliv. Ne govorim, da ima astrologija prav, a na vpliv letnih časov nimamo vpliva. Zdi se absurdno, da bi lahko mesec rojstva vplival na odločitve v življenju, a to, kako dolgo živimo, kako visoki smo, kako uspešni smo v šoli, kakšen je naš indeks telesne mase v odrasli dobi, ali smo jutranji ali nočni tip človeka in kakšna je verjetnost, da bomo razvili določene bolezni – vse to je do neke mere povezano z letnim časom, v katerem smo rojeni."

Zdaj pa le dobro preračunaj, kdaj se vama najbolj splača imeti spolni odnos. ;)

Po predlogi Lucie Peters prevedla in priredila: N. Š.

Preberi še: Otroci, rojeni v TEM mesecu, so najbolj posebni (+razlog, zakaj!)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.