14. 5. 2020, 07:35 | Vir: STA

Sin Ozzyja Osbourna ima v načrtu film o očetovi mladosti

Profimedia
Sin Ozzyja Osbourna ima v načrtu film o očetovi mladosti (foto: Profimedia)

V načrtu je film o mladostnih letih angleškega glasbenika Ozzyja Osbournea, ki se ga je prijel vzdevek princ teme. Film je pred več meseci napovedala že glasbenikova žena Sharon, nedavno pa je novico za portal Classic Rock potrdil še sin Jack, ki je producent projekta.

Kot je napovedal glasbenikov sin, bo v središču biografskega filma oče v svojih mlajših letih, ko je bil sam še otrok. "Govoril bo bolj o mami in očeti in kako sta si utirala svojo pot v svetu. Jaz bom bolj v ozadju, kot siten otrok," je pojasnil.

Sicer sta po pisanju portala Classic Rock tako glasbenikov sin kot soproga sodelovala kot izvršna producenta že pri dokumentarnem filmu v režiji Grega Johnstona The Nine Lives Of Ozzy, ki bi moral ugledati luč sveta še letos.

Ozzy Osbourne je imel sicer za maj napovedano turnejo po Severni Ameriki, ki pa jo je že februarja odpovedal zaradi zdravljenja Parkinsonove bolezni. Da se bori s to boleznijo, je 71-letni glasbenik razkril v začetku leta. Konec februarja je izdal nov album Ordinary Man.

Danes 71-letni Osbourne je zaslovel kot pevec Black Sabbath. V skupini je bil približno deset let, vse do leta 1979, ko so ga člani zasedbe izključili zaradi odvisnosti od različnih substanc. Takoj je začel samostojno kariero, leto pozneje pa je izdal prvi album Blizzard of Ozz, ki skupaj z albumom Diary of a Madman (1981) veljata za njegova najboljša studijska izdelka.

Med njegovimi uspešnicami na 12 albumih so skladbe, kot so No More Tears, Crazy Train, Miracle Man, Mr. Crowley, Over The Mountain in Dreamer.

Družina Osbourne, v kateri sta poleg omenjenih še hčerki Aimee in Kelly, je širši javnosti znana tudi po resničnostnem šovu glasbene televizije MTV The Osbournes.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.