15. 7. 2021, 13:09

Siti Teater pod zvezdami s šopom premier in ekskluziv

Siti Teater Press

Najbolj vroča novost lanske poletne gledališke sezone v prestolnici se letos vrača s še bolj atraktivnim programom. Poletje v SiTi Teatru pod zvezdami bo med 25. avgustom in 25. septembrom postreglo s šopkom gledaliških premier in koncertnih eksluziv z najbolj cenjenimi domačimi ustvarjalci, prijetno pokrito prizorišče v BTC Cityju (za restavracijo Argentino in športnim centrom Millenium) pa bo letos sprejelo do 500 obiskovalcev.

Program bo odprla premiera komedije Janez Novak z žlahtnima komedijantoma, Klemnom Slakonjo in Tadejem Tošem, ter mladim nadarjenim igralcem Gregorjem Podričnikom. Komedija z izvirnim naslovom Smisel življenja gospoda Lojtrice, katero sta v slovenščino prevedla, priredila in režirala Dejan Batoćanin in Uroš Fürst, je delo hrvaškega avtorja Saše Anočića, ki z odbitim humorjem pri sosedih že 14 let nastavlja ogledalo sodobni družbi. Janez Novak je vzorčen primerek poštenega državljana, ki živi svoje malo srečno življenje in pridno hodi v svojo nepomembno službo. Ko mu potrdijo okužbo s skrivnostnim virusom pa se mu življenje obrne na glavo. Ob odlični priredbi, stripovski vizualni podobi in posrečeni igralski zasedbi vas bo predstava zagotovo osvojila tudi z zvočno kuliso, stkano iz hitov priljubljenih slovenskih glasbenih ustvarjalcev.

Prvič bo v Ljubljani izvedena tudi glasbena komedija Čudovita, koprodukcija SSG Trst in SiTi Teatra BTC. Podpisujeta jo avtor Jure Karas in režiserka Tijana Zinajić, ki sta soustvarila že nagrajevano uspešnico Realisti. Žlahtni humor spet prepletata z glasbo in kritično mislijo. V dobi, ko je edina mantra uspeh na vseh področjih, je to komedija o neuspehu, ki bi bil tragičen, če ne bi bil smešen. Nastopajo Vesna Pernarčič, Primož Forte, Franko Korošec, Tina Gunzek, Urška Bradaškja in Joži Šalej.
 
V Siti Teater pod zvezdami prihaja prvič Vid Valič z uspešnico Seks po slovensko, vračata pa se še hita Slovenec in pol s Perico Jerkovićem in Alešem Novakom, ter Profesor Kuzman mlajši z Urošem Kuzmanom, ki se lahko pohvalita z odličnimi odzivi gledalcev, tako v živo kot na spletu. Uroš Kuzman bo z Janjo Stopar predstavil še novo otroško glasbeno predstavo Greva pod objem gora.
 
Na svoj račun bodo prišli tudi oboževalci najodmevnejših glasov slovenske glasbene scene. V akustični izvedbi boste lahko prisluhnili skupinama Dan D (Tiho) ter Hamo & Tribute 2 Love (Iz4kani), v glasbenih dialogih 1na1 bodo nastopili Tomi Meglič & Miha Guštin – Gušti ter Bojan Cvjetićanin & Gregor Strasbergar – Štras (premiera), s šansoni Edith Piaf vas bo pobožala Nuška Drašček (Re-Belle), od letnega odra pa se bomo poslovili s koncertoma ob izidu novega albuma Prismojenih profesorjev bluesa (Prismojeni?) in Sladico 20 Live (promocija albuma).
 
25. 8. ob 20.30: Janez Novak - premiera
28. 8. ob 20:30: Dan D: Tiho
02. 9. ob 20.30: Perica Jerković in Aleš Novak: Slovenec in pol 
03. 9. ob 20.30: Hamo & Tribute 2 Love: Iz4kani
04. 9.ob 20.30: Profesor Kuzman mlajši
05. 9. ob 18.00: Greva pod objem gora
08. 9. ob 20.30: Čudovita
09. 9. ob 20.30: 1na1: Tomi & Gušti
10. 9. ob 20.30: Janez Novak
12. 9 ob 20.30: Vid Valič: Seks po slovensko
17. 9. ob 20.30: Nuška Drašček: Re-Belle
18. 9. ob 20.30: 1na1: Bojan Cvjetićanin & Gregor Štrasbergar - Štras
22. 9. ob 20.30: Janez Novak
24. 9. ob 20.30: Prismojeni profesorji bluesa: Prismojeni?
25. 9 ob 20.30: Sladica 20 Live - Promocija albuma

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.