28. 3. 2022, 08:23

Škandal na podelitvi oskarjev: Will Smith klofnil Chrisa Rocka

Profimedia

94. podelitev filmskih nagrad je zasenčil konflikt med igralcema Willom Smithom in Chrisom Rockom.

Dejanje Willa Smitha je šokiralo vse prisotne. Chris Rock, ki je svetovno znan komik, si je na odru oskarjev privoščil Willovo ženo Jado Pinkett Smith. Pred podelitvijo oskarja za najboljši dokumentarni film je izjavil, da komaj čaka na nadaljevanje filma G.I.Jane in zraven pokomentiral Jadino pričesko, kar pa zagotovo ni bilo primerno. 

Omenjeni film govori o pogumni vojakinji, ki si med urjenjem pobrije lase, žena Willa Smitha pa se že nekaj časa sooča z boleznijo, zaradi katere ji izpadajo lasje. Posledično je bila tako prisiljena nekaj časa nositi lasulje.

Takoj po Chrisovi neslani šali je Will stopil na oder in mu prisolil klofuto. Nato se je vrnil na svoj sedež, s katerega je zavpil: "Ne omenjaj imena moje žene s svojimi j****** usti!" Chrisa in celotno dvorano je dejanje močno presenetilo, saj je za nekaj trenutkov nastala smrtna tišina. Gledalci sicer Smithove žaljivke niso slišali, saj so producenti izklopili zvok. 

Po incidentu je bil zvezdnik razglašen za zmagovalca v kategoriji za najboljšo glavno moško vlogo. Oskarja je dobil za vlogo Richarda Williamsa, očeta teniških igralk Serene in Venus Williams, v filmu Kralj Richard. V svojem čustvenem govoru se je opravičil akademiji, Rocku ni namenil niti besede. "Želim se opravičiti Akademiji. Želim se opravičiti vsem svojim igralskim kolegom. Ljubezen te prisili, da počneš nore stvari."

To pa ni prvič, da si je komik privoščil Willovo ženo

Ko je leta 2016 gostil podelitev oskarjev, je dejal: "To, da Jada Pinkett Smith bojkotira oskarje, je tako, kot da bi jaz bojkotiral Rihannine hlačke – pač nisem bil povabljen!"

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.