12. 3. 2021, 07:33 | Vir: STA

Skupina Oasis na začetku kariere za koncert "računala" 24 pločevink piva

profimedia
Skupina Oasis na začetku kariere za koncert "računala" 24 pločevink piva (foto: profimedia)

Na dražbi bo ponujena pogodba, ki jo je britanska skupina Oasis leta 1994, tedaj še v začetku svoje kariere, sklenila z organizatorji koncerta v Windsorju. Pogodba je predvidevala trezno razmišljujoče odrske delavce, 24 velikih pločevink kakovostnega piva vrste ležak ter nobene hitre hrane, je pisala nemška tiskovna agencija dpa.

V pogodbi je bilo zapisano, da organizatorji koncerta članom skupine namesto hitre hrane priskrbijo kakovosten topel obrok v dveh hodih za vsaj osem ljudi, ob tem pa še čips, oreščke, piškote in vsaj osem svežih sadežev, je povzela dpa.

Hkrati so v pogodbi zahtevali, naj menedžer prizorišča skupini zagotovi vsaj dva usposobljena in trezno razmišljujoča odrska delavca, ki bosta pomagala članom tehnične ekipe zasedbe pri delu na odru. Pogodba je bila podpisana 18. aprila leta 1994, koncert v dvorani The Old Trout v Windsorju pa je bil izveden 7. maja tega leta.

V dvorani The Old Trout so sicer v 90. letih minulega stoletja gostili tudi druga velika imena britpopa, med drugim Blur, ki so veljali za velike tekmece Oasis, pa tudi skupine, kot so Everything But The Girl, Inspiral Carpets, Spiritualized in Pop Will Eat Itself, je še poročala dpa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.