A. Kl. | 12. 1. 2022, 14:00

Slavna nekdanja zakonca Cox in Arquette spet skupaj v novem Kriku

Profimedia

25 let po prvih okrutnih umorih se v mestecu Woodsboro spet začnejo množiti trupla, nihče drug kot Sidney Prescott se mora vrniti domov in odkriti resnico, kdo je zamaskirani morilec.

Da, prav ste prebrali, od premiere izvirne uspešnice Krik v režiji legendarnega mojstra grozljivk Wesa Cravena je minilo že (več kot) 25 let, zdaj pa se vrača v posodboljeni - že peti - izvedbi, spet s trojico iz prvotne osrednje zasedbe.

Profimedia

V glavni vlogi že omenjene Sidney tako nastopa Neve Campbell, svoja lika ambiciozne novinarke Gale Weathers (zdaj Riley) in nerodnega šerifa Deweyja Rileyja pa sta oživila tudi Courteney Cox in David Arquette, ki sta se prav na snemanju prvega Krika leta 1996 zaljubila.

Zvezdnica Prijateljev in član igralske dinastije Arquette sta se poročila tri leta kasneje, v zakonu se jima je rodila zdaj 17-letna hči Coco. Razšla sta se leta 2010, a ohranila prijateljske odnose, med drugim sta se pred desetletjem skupaj (in z Neve Campbell) pojavila že v Kriku 4.

50-letni Arquette je o snemanju novega filma z nekdanjo ženo povedal, da je šlo za "katarzično izkušnjo", čeprav je sprva čutil malce nelagodja, saj gre vendarle za osebo, s katero je povezan že 25 let in ima z njo hčer. 

Profimedia

Med snemanjem prvega prizora so se mu orosile oči in postal je zelo čustven, celotno ekipo je spravil v zadrego, je o začetku vnovičnega dela z Davidom povedala sedem let starejša Cox, ki je že od leta 2013 v zvezi s pevcem severnoirske zasedbe Snow Patrol, Johnnyjem McDaidom.

Profimedia

Arquette, ki je od leta 2015 poročen z nekdanjo novinarko Christino McLarty, je povedal, da so na dan privreli spomini, kako zabavno je bilo snemati prvi filma s Courteney in zdaj pokojnim Cravenom. "Na trenutke je bilo res čutiti Wesovega duha," je še dodal.

O sodelovanju z nekdanjo ženo pa je David predlani, v času priprav na snemanje Krika, povedal, da sta, ker skupaj vzgajata hčer, že tako veliko v stiku, a tudi res rada delata skupaj. "Izjemna igralka je, zato bo zelo zabavno spet vdahniti življenje tem likom in videti, kaj se z njimi dogaja."

Režijo filma, ki na slovenska platna prihaja ta četrtek, 13. januarja, sta prevzela Matt Bettinelli-Olpin in Tyler Gillett - v času prihoda prvega Krika v kinematografe sta bila še najstnika.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.