24. 2. 2017, 22:21 | Vir: STA

Slovenijo bo na Evroviziji zastopal Omar Naber s pesmijo On my way

Danijel Novakovič/STA

Slovenijo bo na Evroviziji, ki bo maja v Ukrajini, zastopal Omar Naber s pesmijo On my way. Naber je na Eurosongu nastopil že leta 2005 s skladbo Stop, a se takrat ni uvrstil v finale. Na Emi je nastopil že petkrat.

Zmagovalec je ves čas ponavljal, da se bo pustil presenetiti in na koncu je bil presenečen, najvišje številko točk je dobil od strokovnih žirij in v kombinaciji z glasovi občinstva.

Naber je obljubil, da v Ukrajini ne bo razočaral. Znano je sicer že, da bo Slovenija z Naberjem nastopila v prvem predizboru za pesem Evrovizije 9. maja v Kijevu, na to, ali bo tudi v finalu 13. maja, pa bo potrebno še počakati.

Na Emi 2017!

Zmagovalca Eme, ki bo odpotoval na 62. tekmovanje za Pesem Evrovizije, je izbralo šest strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem.

Gledalce sta najbolj prepričala mlada BQL, ki sta na koncu ob seštevku vseh glasov pristala na drugem mestu.

V času glasovanja so na odru nastopili lanska slovenska predstavnica na Evroviziji ManuElla z novo pesmijo Salvation ter predstavnik sosednje Hrvaške na Evroviziji leta 1994 Toni Cetinski.

Kot posebna gostja je na Emi nastopila lanska zmagovalka iz Ukrajine Džamala. Po nastopu je povedala, da so bile vse finalistke na Emi odlične, za vse bi glasovala. Odkar je zmagala na Evroviziji, se ji je, kot je povedala, življenje povsem spremenilo. Ima veliko koncertov, v prvi vrsti pa ostaja pevka in tekstopiska.

Ukrajina je sicer precej uspešna na Evroviziji. Zakaj? "Ukrajinci vse delajo s srcem, od začetka do konca, v delo je vložena duša," je pojasnila ukrajinska manekenka in športna plesalka Nadja Bičkova, ki že dolgo živi v Sloveniji in je bila tudi med gosti nocojšnjega finalnega večera.

Kot so danes v šali povedali voditelji finala Eme Mario Galunič, Tina Gorenjak, Maja Martina Merljak in Tanja Kocman, je bila ta na Gospodarskem razstavišču s svojo spektakularnostjo tiha generalka za Evrovizijo, ki bi končno lahko bila tudi v Sloveniji.

Voditelji so ugibali, da nekateri naši dosedanji predstavniki na Evroviziji že z naslovi pesmi niso izkazovali zmagovalne miselnosti: Stop, Mr. Nobody, Naj bogovi slišijo ali Vrag naj vzame. Tokrat pa - On my way!

V finale so se po dveh predizborih, ki sta potekala minuli konec tedna, sicer poleg Omarja Naberja in BQL uvrstili še KiNG FOO, Nika Zorjan, Sell Out, Nuška Drašček, Tim Kores in Raiven, ki je bila na koncu tretja. V obeh polfinalih je nastopilo 16 izvajalcev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.