Slovenski ibiški DJ in producent Brlee s prvim albumom

Visions

16. 9. 2020, 12:48 | Scena

              Slovenski ibiški DJ in producent Brlee s prvim albumom (foto: Brlee Press) Brlee Press

Brlee, ki prihaja iz Velenja, je svojo bogato kariero začel leta 2002, po osemnajstih letih dela pa je za njim izjemna bera didžejevskih nastopov doma, največ pa v tujini, kot tudi organizacijskih projektov in sodelovanj s številnimi tujimi ter domačimi didžeji in producenti.

Je redni gost najbolj obiskanih glasbenih festivalov in klubov z elektronsko glasbo po celem svetu, največ v Evropi. Od leta 2016 pa je kot producent in didžej postal tudi ustanovitelj glasbene založbe Overload Records. Pri tej založbi je zdaj izdal dolgo pričakovani album »Visions«, ki ga je s prijateljem, prav tako producentom in didžejem Marcom Grabberjem ustvarjal kar 5 let, na njem pa so sodelovali tudi drugi številni vrhunski svetovni didžeji in producenti. Nastal je v Ljubljani, za miks in master pa so poskrbeli v Berlinu.

Na albumu »Visions« je 13 pesmi, ki so nastale v sodelovanju z zvezdami, kot so Magdalena, Marc DePulse, Several Definitions, Marc Grabber in Purple Pill. Na njem je mogoče zaznati močan vpliv orienta, iz katerega je črpal zvočne elemente, kot tudi vizualne motive njegove mističnosti in vzdušja za videospote za pesmi, ki so trenutno najbolj izpostavljene. Tako so nastali štirje videospoti za pesmi »Visions«, »Medina«, »Believe« in »Paradise«, ki so jih snemali na Ibizi, v Tel Avivu, Jeruzalemu in v Maroku, in si jih lahko ogledate na  kanalih Overload Youtube, Facebook …

Za album »Visions« je takoj prejel veliko podporo s strani elektronskih velikanov, kot so Solomun, Tale of Us, Adriatique, Dixon, Ame, Agoria, Guy J, Karmon, Alan Fitzpatrik, Kolektiv Turmstrasse, Magdalena in mnogih drugih. Svojo najnovejšo produkcijo z albuma »Visions« je že umetelno sukal na največjih svetovnih festivalih Tomorrowland in Cercle. Album lahko slišite in kupite na vse spletnih glasbenih trgovinah: Beatport, Spotyfy, Soundcloud …

BRLEE – KRAJŠI ŽIVLJENJEPIS

Brlee večino poletij od leta 2014 preživlja na Ibizi, kjer je rezidentni didžej v klubu Bora Bora. Tam je nastopal tudi na slovitih dogodkih "The Secret After Party" v klubu  SPACE Ibiza - "This Is Revolution", ki predstavlja najbolj znano prizorišče in največjo klubsko organizacijo. Ta je na svojem odru gostila velika svetovno imena elektronske glasbe, kot so Carl Cox, Ritchie Hawtin, Luciano in mnoge druge. Prav tako pa je nastopal tudi na Global Ibiza Radio in v številnih drugih klubih na tem otoku zabave.

Leta 2015 je začel sodelovati s svojim dolgoletnim prijateljem, producentom in didžejem Marcom Grabberjem. Na podlagi skupnega glasbenega okusa sta združila moči in se s svežim pristopom k sodobni elektronski glasbi lotila dela, katerega plod je izdaja albuma »Visions«, ki je nastajal 5 let.

Leta 2016 je postal rezidentni didžej Ambasade Gavioli, v slovenskem svetovno priznanem klubu, kjer je blestel na nastopih ob Solomunu, Kolschu, Johnu Digweedu, Ericu Morillu, Dubfireju, Matadorju, Leharju in mnogih drugih.