11. 7. 2020, 11:33 | Vir: STA

Slovesnost Dvorane slavnih rock'n'rolla bo zaradi epidemije odpadla, v nadomestilo oddaja na HBO

profimedia

Slovesnost Dvorane slavnih rock and rolla, v katero bosta letos posthumno sprejeta ameriški raper Notorious BIG in pevka Whitney Houston, bo zaradi pandemije covida-19 izvedena kot posebna oddaja na programu HBO. Na sporedu bo 7. novembra in bo nadomestila slovesnost v živo, ki bi sicer morala potekati maja.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, bodo poleg pokojnih glasbenih legend v Dvorano slavnih rock and rolla sprejeti še Depeche Mode, Nine Inch Nails, The Doobie Brothers in angleški bend T-Rex.

Po besedah predsednika fundacije Dvorana slavnih rock and rolla Johna Sykesa slovesnosti v živo niso izpeljali zaradi varnosti in zdravja vseh letos sprejetih glasbenikov, njihovih družin, osebja in udeležencev.

Notorious BIG velja za enega izmed najboljših raperjev vseh časov. V dvorano slavnih bo sprejet najhitreje, kar dopuščajo pravila - 25 let po izidu prvega komercialnega posnetka. Njegovo pravo ime je bilo Christopher Wallace, pogovorno je bil znan kot Biggie. Umorjen je bil v Los Angelesu leta 1997, ko je imel 24 let. Domnevajo, da je bilo streljanje, ki je bilo zanj usodno, del spora med raperji vzhodne in zahodne obale.

Whitney Houston, najbolj nagrajevana umetnica na svetu, je umrla leta 2012 v starosti 48 let. Njena smrt je bila verjetno posledica prevelikega odmerka mamil, zaužitega skupaj z alkoholom, je pokazalo poročilo mrliškega oglednika.

Sprejem raperja in pevke v Dvorano slavnih rock and rolla nakazuje večjo odprtost za različne žanre. Nedavno so bili denimo sprejeti raper Tupac Shakur, skupina Radiohead in kantavtorica Janet Jackson. Organizacija, ustanovljena v zgodnjih 80. letih minulega stoletja, je bila sicer leta tarča kritik zaradi pomanjkanja raznolikosti in premajhne vključenosti žensk.

Slovesnost za leto 2021 je trenutno napovedana za prihodnjo jesen v Clevelandu, še poroča AFP.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.