29. 11. 2019, 11:19

SNG Drama Ljubljana nadaljuje dolgoletno sodelovanje z društvom Kralji ulice

profimedia
SNG Drama Ljubljana nadaljuje dolgoletno sodelovanje z društvom Kralji ulice (foto: profimedia)

9. decembra ob 20.00 bodo v Drama Kavarni izvedli dobrodelni koncert z naslovom Zimsko popotovanje / Kralji ulice. Z glasbeno-literarnim večerom želijo usmeriti več pozornosti na brezdomstvo, osebne stiske in socialno ogroženost in s tem prispevati k preseganju družbene stigme okoli brezdomstva.

Zimsko popotovanje / Kralji ulice je interdisciplinarna zmes recitala samospevov, elementov dramske predstave in literarnega večera. Temelji na izboru Schubertovih samospevov iz cikla Die Winterreise – Zimsko popotovanje (na besedila W. Müllerja v prevodu Pavla Oblaka) in zgodb slovenskih brezdomcev – članov društva Kralji ulice.
 
Nastopili bodo baritonist Darko Vidic, pianist Nejc Lavrenčič, igralec SNG Drama Ljubljana Klemen Janežič v vlogi recitatorja ter gledališka skupina Kralji ulice. Dogodek bo režirala Jana Peršuh.
   
Tematika dogodka se dotika brezdomstva, bega, potovanja, iskanja novega »doma«, osebnih stisk in odločitev posameznika, ki so mu odvzeti dom, družina, prijatelji, ljubezen in dostojanstvo.

Projekt črpa snov iz že obstoječe samospevske literature in iz izbrane poezije, proze in anekdot kraljev ulice, ki bodo tudi sami vključeni v izvedbo dogodka. Poleg pevca in pianista bo nastopilo do pet avtorjev – kraljev ulice. Namen projekta je ojačati njihov glas, izpostaviti njihovo umetniško delovanje, soočiti gledalce s temami socialne ogroženosti, s stereotipi, stigmami in neposredno s posamezniki z ulice, ki bodo pomešani med občinstvo.
 
Brezplačne vstopnice za dogodek je mogoče dobiti pri blagajni Drame. Njihovo število je omejeno, zato je priporočeno, da si  jih rezervirate.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.