29. 1. 2018, 09:37 | Vir: STA

Spielberg se bo lotil priredbe muzikala Zgodba z zahodne strani

profimedia

Režiser Steven Spielberg se bo spoprijel s priredbo enega najbolj priljubljenih filmskih muzikalov Zgodba z zahodne strani. Za glavne vloge Tonyja, Marije, Anite in Bernarda naj bi izbral igralce španskega porekla, stare med 15 in 25 let, pri scenariju pa mu bo pomagal Tony Kushner, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Film Zgodba z zahodne strani po glasbi Leonarda Bernsteina in v režiji Jeromea Robbinsa in Roberta Wisea iz leta 1961 je prejel deset oskarjev in portretira generacijo na robu velike družbene spremembe. Nekateri menijo, da gre za zgodbo Shakespearovega Romea in Julije, postavljeno v svet newyorških tolp.

V omenjenem filmu je v vlogi Marie iz Portorika nastopila ameriška igralka Natalie Wood, Bernarda pa je prav tako igral Američan George Chakiris, sicer sin grških imigrantov. V vlogi Anite pa je nastopila Portoričanka Rita Moreno in si zanjo prislužila oskarja.

Zgodba z zahodne strani bo prvi muzikal, ki ga bo posnel 71-letni Spielberg. Napoved priredbe prihaja ravno v času, ko po fenomenu Dežela La La prihaja do nekakšnega prebujanja muzikala v ameriški kinematografiji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.