1. 5. 2020, 08:42 | Vir: STA

Spletna izkušnja z zvezdniki, namenjena za pomoč prizadetim s koronavirusom

profimedia
Spletna izkušnja z zvezdniki, namenjena za pomoč prizadetim s koronavirusom (foto: profimedia)

Avkcijska hiša Sotheby in ameriški tehnološki velikan Google bosta pripravila nenavadno spletno dobrodelno dražbo, na kateri bosta ponudila t. i. spletne izkušnje z zvezdniki. Sredstva z dobrodelnega dogodka, ki bo potekal od danes do 8. maja, bodo namenili ljudem v ZDA in Evropi, ki jih je prizadel koronavirus.

Obiskovalcem spletne dobrodelne dražbe bodo omogočili video pogovore z vidnimi osebnostmi iz sveta politike, kulture in umetnosti, športa in znanosti, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Tako bo med drugim mogoče "popiti kavo" z nekdanjo ameriško demokratsko predsedniško kandidatko Hillary Clinton, posneti skladbo s pevcem Stingom ali poklepetati z astronavtom Apolla 9 Russellom Schweickartom.

Na dražbi bodo ponudili tudi igralsko preizkušnjo Shakespearovega gledališča z britanskim igralcem Patrickom Stewartom, dekorativne nasvete oblikovalca Jacquesa Grangea ter druženje z newyorškim garažnim rock bandom The Strokes.

Izbrani posamezniki bodo lahko spletno izkušnjo delili z drugimi, lahko pa se bodo odločili tudi za zasebno spletno druženje. To bo potekalo prek platforme Google Meet, še piše dpa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.