14. 10. 2021, 11:18

Srhljive napovedi Nostradamusa in Vange za 2022 (in kaj je resnično na stvari)

profimedia

Pred dnevi so kot gobe po dežju pričele vznikati domnevne napovedi za leto 2022, katerih vir naj bi bila tako francoski astrolog, videc, prerok, vizionar in zdravilec Michel de Nostradamus, ki je pokojen pet stoletij, kot razvpite bolgarske jasnovidke babe Vange, ki je ni več z nami več desetletij.

A zakaj je pomembno, da sta oba že preminula?

Enostavno zato, ker je mrtvim ’lažje polagati’ besede v usta.

Naj spomnimo!

Medtem ko smo sredi leta 2020, ko smo se čez noč znašli v novi realnosti življenja s koronavirusom, lahko prebirali, kako sta tako Nostradamus kot Vanga vsak po svoje napovedala pandemijo, se ta trenutek pod njunim imenom po svetu širijo številne nove napovedi za leto 2022.

Več o teh napovedih si boste lahko prebrali v nadaljevanju, najprej pa ...

Francoski astrolog, videc, prerok, vizionar in zdravilec Michel de Nostradamus je zaslovel s svojimi prerokbami. Njegovo najbolj slavno delo, iz katerega entuziasti še danes citirajo posamezne štirivrstičnice, pa je knjiga Les Prophéties. Znano je, da je bilo Nostradamusovo pisanje nadvse splošno (in obskurno), kar je bralcem z bujno domišljijo omogočalo, da so si njegove ’prerokbe’ vsakič znova razlagali glede na aktualne dogodke tudi še stoletja kasneje.

Lansko leto smo tako že 'debunkali' domnevne Nostradamusove napovedi pandemije, ki smo ji priča, in skupaj s Snopes.si dokazali, da Nostradamus pandemije nikoli ni napovedal!

In potem je tudi še Vanga, bolgarska jasnovidka in zdravilka, ki je zaslovela z napovedmi katastrof svetovnih razsežnosti, od katerih so se mnoge uresničile (tako vsaj trdijo internetni viri, ki pa se - zanimivo - vedno znova posodobijo, ko se v svetu zgodi nekaj še posebno prelomnega).

Menda je tekom njenega življenja pri njej iskalo pomoč več kot milijon ljudi, predvidela pa naj bi mnogo dogodkov, ki so se kasneje tudi dejansko zgodili. Od bombardiranja Beograda, 6. aprila 1941, do prerokbe smrti bolgarskega carja Borisa, ki jo je obiskal leto dni pred svojo smrtjo. Med drugim naj bi napovedala še potres v Skopju, točen datum smrti svojega moža, smrt princese Diane, nesrečo ruske jedrske podmornice Kursk in celo napad na newyorška dvojčka 11. septembra.

Pa je Vanga zares uspela napovedati tudi pandemijo koronavirusa?

Pa napovedi za leto 2022?

Nostradamus naj bi (vsaj tako trdijo nekateri spletni viri) za leto 2022 napovedal, da bo Francijo (pa tudi druge dele sveta) zajel orkan, posledice pa naj bi bile številne poplave, požari in suša.

Sliši se nadvse katastrofično, če bi vse bolj razdiralnemu vremenu, za katerega gre vzroke iskati predvsem v spreminjajoči se globalni klimi, ne bili priča že leta, pri čemer se silovitost neurij (v kar se lahko na lastne oči prepričamo tudi na naših prostorih) iz leta v leto le stopnjuje. Napoved, ki so jo nekateri mediji pripisali Nostradamusu (ker stroki in znanosti danes tako nihče več nič ne verjame, čeravno trdijo isto), se bo tako zagotovo uresničila.

Druga katastrofa, ki jo prav tako pripisujejo francoskemu jasnovidcu, ki je svoje prerokbe pisal v zagonetnih verzih in brez jasnih časovnih zamejitev (še najmanj pa boste v originalnih zapisih našli tako natančne letnice, kot bi bila ta: z letom 2020 ali 2022), pa naj bi se zgodila šele konec prihodnjega leta, kar je nadvse priročno, saj bomo do takrat vsi pozabili, da naj bi se takrat, celo na natančen datum (t.j. 14. decembra), zgodila nevihta asteroidov, ki naj bi uničila zemljo.

Slednje je zanimivo zato, ker naj bi po uničenju zemlje nastopil 72-urni mrk, iz te, torej čiste teme, pa naj bi se zbudili v ... mir.

Dotični mediji ne navajajo, ali gre pri tem za t.i. posthumni večni mir človeštva ali za mir, h kateremu vsako leto na tekmovanjih najlepših zemljank neprestano kličejo prelestne mladenke.

Da bi vse skupaj zvenelo bolj resnično, dodajo še besedo ali dve o inflaciji ameriškega dolarja, se navdušujejo nad naložbami v srebro in zlato ter svarijo pred nevarnostjo umetne inteligence, ki naj bi podredila človeško raso. Če kaj, se slednjega najverjetneje še ni za bati v letu 2022, vprašanje pa je, komu bo to v luči nevihte asteroidov sploh uspelo dočakati.

Tu je nato seveda še eksplozija jedrske bombe, ki naj bi povzročila spremembo položaja Zemlje (pri čemer fizika v ozadju tega potencialnega fenomena nikakor ni jasna, pa tudi ne, zakaj se to ni zgodilo že v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je testnih eksplozij kar mrgolelo po zemeljski obli) in nato še precej drzna napoved, da bo umorjen Vladimir Putin.

Pa baba Vanga?

Zanjo taisti viri trdijo, da naj bi človeštvo v letu 2022 čakalo soočenje s še enim, popolnoma novim virusom, poleg te grožnje pa naj bi nas prežale še suše, poplave, taljenje ledenikov in izumiranje številnih živih bitij. Hm? Kot da vsemu naštetemu nismo priča že leta?

Ali, če sklenemo Vangine napovedi za leto 2022:

Razen novega virusa (ki ga baba Vanga, tako kot pandemije iz leta 2020, v resnici nikoli ni napovedala) nas v letu 2022 ne čaka prav nič novega. Leto bo zagotovo polno tako dobrih kot slabih novic, na nas pa je, da se veselimo prvih, pogumno soočamo z drugimi, predvsem pa, da nikoli zares NE IZGUBIMO UPANJA!

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.