19. 8. 2021, 14:44

Zakaj je pametno, da svoje gibanje povečate ravno v poletnih mesecih

Profimedia

Za nekatere višje temperature in manj oblačil pomenijo večjo motivacijo za športne aktivnosti. Poleg tega obstajajo tudi drugi razlogi, zakaj naj bi bilo poletno znojenje lažje.

Poletje prinaša daljše in lažje dni

Ko se poletni dnevi vlečejo in vlečejo v večer, to pomeni, da imamo v dnevu na voljo več ur za izvedbo telovadbe. Dan proti večeru postane tudi lažji, saj ob spustu temperatur prav tako nekoliko lažje dihamo. Na tek ali daljši sprehod se odpravite dovolj časa pred stemnitvijo in izkoristite del dneva, ko doživimo padec temperature, na katerega smo čakali cel dan.

Poletni veterček pomaga pri ohlajanju

Drugi razlogi posegajo tudi na fiziološko stran. V poletnih mesecih se vaše telo hitreje segreje do določene temperature, ko pa se vaša aktivnost konča, iztek in raztezanje olajša poletni veter, ki je veliko prijetnejši kot ledeni zimski veter, ki reže kosti.

Izkoristite naravo: plavanje v hladni vodi

Zagotovo v vaši bližini najdete vsaj eno obliko hladne vode, kamor se lahko zatečete po shladitev. To je lahko ali jezero ali reka, pri tem podvigu morate paziti le na svojo varnost.

Fitnesi in prostori za vadbe so zagotovo klimatizirani

Če se do danes niste odločili za fitnes, je morda to trenutek. Vsi urejeni fitnesi in prostori za vadbe bodo poskrbeli, da so v vročih poletnih dneh ohlajani. Če vas pripekajoče sonce prisili, da večino dneva preživite notri, se ne dajte in se odpravite v bližnji (klimatiziran) fitnes. 

Dopust pomeni ...

Poletje je čas za dopust. In dopust v velikih primerih pomeni popolni odklop od vsakodnevnih obveznosti in ... tudi zdravih navad. Ko pridemo iz počitka, nas na vratih še vedno čaka poletje, zato je čas, da morebitne slaščice spravimo ven in se pričnemo gibati.

Vir: independent.co.uk

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.